Στο πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, συγκεντρώθηκαν τα νήπια του 5ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας, μαζί με τις Νηπιαγωγούς, σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις, και πειραματίστηκαν με τους μαγνήτες. Οι μικροί «πειραματιστές», αφού πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά όπως ξύλο, χαρτί, πλαστικό, σίδηρο και διάφορα άλλα μέταλλα, διαπίστωσαν ότι πάνω στο μαγνήτη «κολλούν» μόνο τα σιδερένια αντικείμενα, ότι η δύναμη του μαγνήτη μπορεί και περνάει μέσα από άλλα σώματα, όπως είναι το χέρι μας, το θρανίο κ.λ.π. χωρίς να τα επηρεάζει, ότι όλοι οι μαγνήτες, ανεξάρτητα από το σχήμα τους έχουν δύο πόλους, το βόρειο και το νότιο,  και ότι οι όμοιοι πόλοι απωθούνται ενώ οι ετερώνυμοι έλκονται.
Στο τέλος έπαιξαν και το παιχνίδι «Μαγνητοψαράδες» και «ψάρεψαν» τσιπούρες και καρχαρίες (σε καρτέλες που πάνω τους είχαν σιδερένιους συνδετήρες) και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια άλλη φορά, προκειμένου να μελετήσουν τον κύκλο του νερού στη φύση.
Η πολύ σημαντική αυτή βιωματική συνάντηση έγινε με τη συνδρομή του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας, Τμήμα Πρωτοβάθμιας, και γι’ αυτό καλούμε όλες/ους τις/τους Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, να αξιοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία προγραμματίζοντας τέτοιες βιωματικές συναντήσεις είτε στα Νηπιαγωγεία τους είτε στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, που έχουν δημιουργηθεί και εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλά Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειάς μας.
Τηλ. Επικοινωνίας.: 2441079170,1 κ. Ιωάννης Ντελής Δάσκαλος - Φυσικός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 19.47
Σελήνη
6 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!