Στην επιβολή προστίμου για αφισορρύπανση θα προχωρήσει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, εναντίον ιδιωτικής εταιρείας η οποία ευθύνεται για την εκτεταμένη αφισοκόλληση στον κεντρικό ιστό της πόλης, με σκοπό την προώθηση εφαρμογής για την τουριστική προβολή του Βόλου μέσω iPhone. Οι αφίσες της συγκεκριμένης εταιρείας εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων (κυρίως κέντρων νυχτερινής διασκέδασης), στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Για όλες τις περιπτώσεις συντάχθηκαν εκθέσεις αυτοψίας οι οποίες θα διαβιβαστούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για την επιβολή προστίμου, σύμφωνα με το άρθρο 33, παρ. 19, του Κανονισμού Καθαριότητας – Ανακύκλωσης.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη σύνταξη του νέου Κανονισμού Καθαριότητας προβλέφθηκαν πρόστιμα ύψους 300 ευρω για ρύπανση με εμπορικές αφίσες, φεϊγβολάν, σπρέι, ταμπλό, αεροπανό κλπ. στο διαφημιζόμενο και στο διαφημιστή, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη αφισορύπανση. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί τακτικούς ελέγχους για τον περιορισμό της ρύπανσης από αφίσες, που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης και προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία της.
Η προσπάθεια αυτή, εκτός των άλλων, συνδέεται άμεσα και με την υλοποίηση του σχεδίου τουριστικής προβολής της περιοχής που προωθεί η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Βόλου, με σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, βασική επιλογή προωθητικής ενέργειας αποτέλεσε η αξιοποίηση των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων όπως το διαδίκτυο, τα site κοινωνικής δικτύωσης και τα κινητά τηλέφωνα. Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί διαδικτυακός τόπος σύγχρονης σχεδίασης, με απόλυτα λειτουργικό και χρήσιμο περιεχόμενο, ενώ υποστηρίζεται η αντίστοιχη σελίδα στο facebook και είναι διαθέσιμη δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iphone με το παραπάνω περιεχόμενο.
«Αξιοποιούμε με τον πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία προβολής, δηλαδή ό,τι πιο σύγχρονο και παράλληλα οικονομικό και διεισδυτικό μέσο, για την προβολή του Βόλου σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε κ. Μπαρτζιώκα και πρόσθεσε ότι «για την προώθηση των εφαρμογών αυτών, ουδέποτε επιλέχθηκε ενέργεια προβολής όπως η αφισοκόλληση, η οποία θα επιβάρυνε την αισθητική της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!