Ξεκινάνε οι εργασίες για το έργο «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμού Ροδιάς Δήμου Τυρνάβου – Διευθέτηση Χειμάρρου 1 (Αριστερά) και  2 (Δεξιά) του οικισμού» προϋπολογισμού 1.886.390,00  ευρώ, μετά την σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. «Ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει σαν στόχο την προστασία των πολιτών από φυσικά φαινόμενα και την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.  Η υλοποίηση του έργου αυτού εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από την υπερχείλιση των ρεμάτων, δεδομένου ότι το σύνολο της παροχής του νερού διοχετεύεται πλέον ομαλά στους φυσικούς αποδέκτες του. Έργα όπως αυτό δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία»,  ανέφερε ο κ. Αγοραστός.
H αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Με το έργο αυτό λύνεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στα ζητήματα της καθημερινότητάς του. Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε και πραγματοποιούμε έργα ουσίας για τον τόπο».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος δήλωσε: «Το σημαντικότερο και αναγκαιότερο έργο υποδομής για τη Ροδιά αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Η αντιπλημμυρική προστασία του χώρου με τη διευθέτηση των παρακείμενων χειμάρρων δημιουργεί νέα δεδομένα στην αναπτυξιακή οικιστική πορεία της Ροδιάς, δεδομένου ότι θωρακίζεται οριστικά ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα, διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος και δημιουργείται ένας ουσιαστικός φυσικός αγωγός διευθέτησης όμβριων υδάτων, της ευρύτερης περιοχής της Ροδιάς. Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Δήμου Τυρνάβου για την πραγματοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.
Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με Κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης είναι 1.076.940,05 ευρώ και ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η εταιρία ΤΕΔΡΑ Α.Ε. Το έργο πραγματοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Συνοπτικά πρόκειται για την διαμόρφωση της κοίτης των υδατορεμάτων αριστερά και δεξιά του οικισμού Ροδιάς μήκους 580m και 280m αντίστοιχα. Συγκεκριμένα για όλο το μήκος των χειμάρρων:

•    Προβλέπεται ο καθαρισμός της κοίτης και των πρανών από την φυσική βλάστηση, και τις φερτές ύλες.
•    Οι διατομές διαμορφώνονται σε τραπεζοειδούς μορφής κοίτη με επίπεδο πυθμένα πλάτους 5,00 μ και πλευρικές κλίσεις 1:1.
•    Οι διατομές αυτές θα επενδυθούν με οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους 0,30 μ.

Ο χρόνος περαίωσης του έργου είναι 9 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς κ. Κων/νος Κουτσονάκος, δ/ντης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Χ.  Λυτροκάπης καθώς και ο ανάδοχος του έργου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 19.47
Σελήνη
6 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!