Τη σύμβαση για την κατασκευή των υπόγειων αγωγών του Τ.Ο.Ε.Β. Τυρνάβου Π.Ε. Λάρισας υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου.  «Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης με συνολικό μήκος 5,5 χλμ και προϋπολογισμό 238.000, εξασφαλίζει επάρκεια νερού για τους αγρότες της περιοχής και διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Πλέον με την ολοκλήρωση του έργου αυτού ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου έχει στη διάθεσή του ένα πλήρες υπογειοποιημένο δίκτυο άρδευσης, κάτι το οποίο αναμένεται να αποφέρει θετικά αποτελέσματα και στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Αγοραστός.
Ο περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη τη σημασία της αξιοποίησης και της διαθεσιμότητας του νερού για άρδευση, χαρακτηρίζοντας τα έργα υπογείωσης ως ανάσα για τον αγροτικό κόσμο. «Οι αγρότες, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται έχουν ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή από τη στήριξη αυτή. Καθίσταται λοιπόν ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή όλων των φορέων στην προσπάθεια στήριξής τους για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να ανακάμψει».
Ο κ. Κ. Αγοραστός μίλησε ακόμη και για τη σημασία των πόρων του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του προς όλους τους φορείς που συντέλεσαν στην ωρίμανση αυτού του έργου.
Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Μέλημά μας είναι μία  ολοκληρωμένη, συντονισμένη και βιώσιμη  διαχείριση για τον έλεγχο και την προστασία του νερού, προς όφελος των αγροτών της περιοχής μας. Προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε ως Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς υποδομών ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Άλλωστε, η  γεωργική ανάπτυξη είναι ο κύριος άξονας προόδου της Λάρισας και δεν είναι δυνατή χωρίς σύγχρονα και αποδοτικά αγγειοβελτιωτικά  αρδευτικά έργα και χωρίς ορθολογική διαχείριση υδατικών πόρων. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάθε υποδομή κι έργο που έχει να κάνει με την προστασία του εισοδήματος των αγροτών της περιοχής μας».
Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αγρότες του Τυρνάβου δεδομένου ότι με την κατασκευή του έργου αυτού, δίνεται λύση σε ζητήματα που αφορούν την κατανομή του αρδεύσιμου ύδατος, την προστασία του περιβάλλοντος, από τη σπατάλη του νερού, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας για τον ΤΟΕΒ. Ο Δήμος Τυρνάβου ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βοηθούν τον ΤΟΕΒ Τυρνάβου ώστε να συνεχίσει την άψογη λειτουργία του και παράλληλα στηρίζουν τους αγρότες στην καθημερινή δύσκολη βιοπάλη.
Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του υπόγειου αρδευτικού δικτύου που θα γίνει με σωλήνες PVC Φ 160-10 atm στην περιοχή δικαιοδοσίας Τ.Ο.Ε.Β. Τυρνάβου. Το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 5.500,00 μέτρα μήκους και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 238.000,00 ευρώ. Ανάδοχος μετά τον διαγωνισμό αναδείχτηκε η εταιρεία «Παζιανας Κων/Νος ΕΔΕ» με ποσό σύμβασης 207.636,85 ευρώ. Ο χρόνος περαίωσης ανέρχεται σε 9 μήνες.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο δ/ντης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Χ.  Λυτροκάπης καθώς και ο ανάδοχος του έργου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 19.47
Σελήνη
6 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!