Σε έγγραφο του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη

Απάντηση στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη σχετικά με το θέμα της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας απέστειλε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί η υπηρεσία.

Ο κ. Σκοτινιώτης, με αφορμή σχετικές πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, είχε στείλει έγγραφο (από 9.10.12) τόσο προς τον κ, Μπονάτσο, όσο και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, τονίζοντας την ανάγκη επανεκτίμησης του σχεδιασμού, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης-αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να αποφευχθούν επιλογές που θα υποβαθμίσουν το επιχειρησιακό έργο και τις δυνατότητες διάσωσης στο Νομό Μαγνησίας, με σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην απάντηση του Αρχηγού Π.Σ. αναφέρεται ότι, «με απόφαση που υπεγράφη τον Νοέμβριο 2011 ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Επιτροπή θα καταθέσει το Πρακτικό-Προτάσεις της στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις που αφορούν τυχόν αναβαθμίσεις/καταργήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Χώρας. Η επιτροπή κατά τη διάρκεια των εργασιών της, θα λάβει υπ’ όψιν της όλες τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής που αφορούν το οικιστικό, φυσικό περιβάλλον, βιομηχανικές περιοχές κ.α. Σε κάθε περίπτωση, σκοπός και στόχος της ηγεσίας του Σώματος είναι η αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του και πρωτίστως η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι, στο σχετικό έγγραφο του, ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμιζε τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει στο Βόλο και σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η οποία εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Μακρυχωρίου, δεδομένου ότι ενισχύει-καλύπτει την επιχειρησιακή δραστηριότητα της Π.Υ. Βόλου και των κλιμακίων αυτής (Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο-Αλμυρό-Αργαλαστή) σε μεγάλα και δύσκολα συμβάντα, όπως αγροτοδασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, βιομηχανικά ατυχήματα και συμβάντα ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, προβλήματα λόγω σεισμικής δραστηριότητας, διασώσεις-ανεύρεση ατόμων στον ορεινό όγκο του Πηλίου, της Όθρυος και των νησιών), καθώς διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και επίσημα πιστοποιημένη ορειβατική ομάδα. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε συμβάντα με ιδιαιτερότητες, όπως αεροπορικά ατυχήματα, χημικά ατυχήματα (φυσικό αέριο, υγραέριο, υγρά καύσιμα), καθώς διαθέτει ειδικά διασωστικά εργαλεία και οχήματα για τέτοιες περιπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, καλύπτει και τις δύο Βιομηχανικές Περιοχές που λειτουργούν στο Βόλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 19.47
Σελήνη
6 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!