Υπεγράφη σήμερα στο δημοτικό κατάστημα Παλαμά, το συμφωνητικό του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά, σε χώρο πρασίνου και αναψυχής», μεταξύ του δημάρχου Παλαμά κ. Κων/νου Πατσιαλή και του αναδόχου του έργου, που είναι η εργοληπτική επιχείρηση «Αλκ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.», παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.364.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Με δήλωσή του ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής, τονίζει: «Είναι ένα έργο ποιότητας ζωής, το οποίο θα προστατεύσει την περιοχή και θα αναβαθμίσει το περιαστικό πράσινο. Το συγκεκριμένο πάρκο θα είναι για όλες τις ηλικίες και για όλες τις ανάγκες (κοινωνικές επαφές, ψυχαγωγία, παιχνίδι, κ.λπ.). Θα υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος και ποιοτική αναβάθμιση του χώρου. Θα υπάρχουν χώροι πρασίνου, χώροι ξεκούρασης, παγκάκια ξύλινα, κιόσκια ξύλινα, βρύσες, σιντριβάνια, κ.λπ.
Επίσης, παιδικές χαρές με τα πρότυπα ποιότητας της Υπουργικής Απόφασης και με όλους τους κανόνες ασφαλείας. Διάδρομοι γυμναστικής υψηλής ποιότητας, όργανα γυμναστικής ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Θεωρώ ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα πάρκα στη Θεσσαλία.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Είναι ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και ο δήμος Παλαμά δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την υλοποίησή του.»

Στόχος του έργου
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά, που βρίσκεται δυτικά της πόλης του Παλαμά εκτός σχεδίου, συνολικού εμβαδού περίπου 34 στρεμμάτων.
Δηλαδή η δημιουργία ενός χώρου περιβαλλοντικά αναβαθμισμένου που να συνδυάζει αναψυχή και δημιουργική απασχόληση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν ζώνες πρασίνου-ζώνες προστασίας που θα προστατεύουν από τις παρενέργειες των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται περιμετρικά της πόλης (αγροτική χρήση, κτηνοτροφική χρήση, κλπ). H διαμόρφωση του χώρου προστατεύει και αναβαθμίζει ουσιαστικά τη συγκεκριμένη περιοχή απομακρύνοντας όλα τα προϊόντα  ανεξέλεγκτης εναπόθεσης τα οποία φιλοξενούν, δημιουργώντας ταυτόχρονα και ένα αναβαθμισμένο περιαστικό πράσινο.
Επιπρόσθετος στόχος αποτελεί η δημιουργία λειτουργιών που συνδέονται μεταξύ τους, ώστε οι χώροι να αποτελούν  ένα οργανωμένο αισθητικό σύνολο  και να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές  βαθμίδες των κατοίκων και στις ανάγκες τους όπως: ψυχαγωγία, παιχνίδι, συγκέντρωσης, κοινωνικές επαφές. Αποτέλεσμα της διαμόρφωσης αυτής είναι η προστασία και ο εμπλουτισμός του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η ποιοτική αναβάθμιση και η ποιοτική αύξηση οργανωμένου χώρου και θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό. Στόχος επίσης είναι  η περιβαλλοντική διαπαιδαγώγηση των σχολείων.

Σύντομη περιγραφή του έργου
Στην υπό διαμόρφωση έκταση των 34 στρεμμάτων δημιουργούνται:
1) Χώροι πρασίνου που θα αρδεύονται από φρεάτια ποτίσματος και με υπόγειες σωληνώσεις ΡΕ με σταλάκτες, σταγόνα-σταγόνα.
2) Χώροι ξεκούρασης με ξύλινα κιόσκια και ξύλινα καθιστικά, παγκάκια και ζαρντινιέρες από μπετόν και επικάλυψη με ξύλο, πέργκολες, βρύσες.
3) Δεντροφυτεύεις με γηγενή δένδρα προσαρμοσμένα στις εδαφοκλιματικές  συνθήκες της περιοχής. Το δίκτυο άρδευσης για οικονομία θα είναι σταγόνα-σταγόνα ρυθμισμένο με υπολογιστή.
4) Οδός σύνδεσης της περιοχής με την περιφερειακή οδό και εσωτερική οδοποιία.
5) Κατασκευή διαδρόμων (τριμεντόστρωση και σταμπωτά δάπεδα). Γύρω από τα παγκάκια και τις ζαρντινιέρες και των τραπεζιών του σκάκι θα γίνει επίστρωση με κυβόλιθους.
6) Ψυχαγωγικά παιχνίδια.  Θα κατασκευαστούν τραπέζια και καθίσματα από μπετόν και θα επενδυθούν με λευκό μάρμαρο, στο πάνω μέρος του τραπεζιού θα σχηματιστεί με ανεξίτηλη βαφή το σχέδιο του σκάκι. Ο διάδρομος του σκάκι χωροθετείται  κοντά στο υγρό στοιχείο.
7) Παιδικές χαρές, τα όργανά τους και η όλη τους κατασκευή θα είναι τέτοιες ώστε να πληρούνται οι κανόνες και τα πρότυπα ποιότητας της Υπουργικής  Απόφασης (28492/2009, ΦΕΚ Β΄931) και συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις ασφαλείας της σειράς προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ 1176.  Κάτω από τα όργανα θα στρωθεί δάπεδο ασφαλείας ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί κατά την πτώση. 
8) Διάδρομος γυμναστικής και όργανα εξωτερικών χώρων. Τα υψηλής ποιότητας όργανα γυμναστικής θα είναι κατασκευασμένα για όλες τις καιρικές συνθήκες, δεν καταστρέφονται και χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση. Είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο με το βάρος σώματος και έτσι δεν καταπονούν και δεν τραυματίζουν τον χρήστη. Είναι 100% ασφαλή και πληρούν όλες της ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας. Η χρήση τους θα είναι απλή και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης για κάθε όργανο, για να μην απαιτείται η παρουσία γυμναστών. Επίσης δεν θα είναι ευάλωτα σε βανδαλισμούς. Θα είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία, ακόμη και για μικρά παιδιά. Θα μπορούν να χρησιμοποιούνται  από τους εφήβους των σχολείων στο μάθημα της γυμναστικής μέχρι και τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ για να γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός τους οποιαδήποτε ώρα. Η χρήση των συγκεκριμένων οργάνων γυμναστικής θα εξασφαλίζει την ευχαρίστηση των αθλούμενων και συνδυάζεται με ένα ευχάριστο και πιο φιλικό περιβάλλον από τα κλασικά. Γενικά θα είναι κατασκευασμένα να αντέχουν στον χρόνο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς να χρειάζονται επιπλέον συχνή συντήρηση. Κάτω από τα όργανα  θα στρωθεί δάπεδο ασφαλείας ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί κατά την πτώση. 
9) Κατασκευή χώρων στάθμευσης.
10) Κατάλληλος φωτισμός με συμβατά και αυτόνομα φωτιστικά σώματα. Θα είναι φωτιστικά σώματα υψηλής πίεσης και τύπου Led τα αυτόματα φωτιστικά σώματα, θα τοποθετηθούν στα σημεία που μελλοντικά δεν θα σκιαστούν από την φύτευση. Έχουν προταθεί για λόγους οικονομίας αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, θα είναι και αυτά συνδεδεμένα με το ρεύμα ώστε να φορτίζουν τον συσσωρευτή, όταν δεν υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια.
11) Το σιντριβάνι είναι απλής κατασκευής θα είναι από σιδηροσωλήνα   γαλβανισμένο σε μορφή στεφάνι μπάσκετ, εσωτερικά θα υπάρχουν ακροφύσια νερού και το νερό που θα πέφτει θα σχηματίζει το δίχτυ. Η διαγράμμιση γίνεται με διάφορα άνθη, οι δε πίδακες θα θυμίζουν φιλάθλους.  
12) Για τις ανάγκες άρδευσης και σιντριβανιών θα δημιουργηθούν δύο υπόγειες δεξαμενές ύδατος και δύο υπόγεια αντλιοστάσια με πιεστικά συγκροτήματα και  θα υγρομονωθούν με τσιμεντοειδή υλικά και ρητίνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 19.47
Σελήνη
6 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!