«Κλιμακώνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στις προετοιμασίες του Ισραήλ και των «συμμαχικών», ιμπεριαλιστών δυνάμεων για ένα ενδεχόμενο πλήγμα κατά του Ιράν, όταν ήδη στη Συρία το φιτίλι είναι αναμμένο. Η νέα αεροπορική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ, που διεξάγεται στη Λάρισα, είναι ένα ακόμα δείγμα αυτής της εμπλοκής και ταυτόχρονα ένα σήμα κινδύνου για τις αρνητικές εξελίξεις που συνεπάγεται για το λαό.   Στην πραγματικότητα, οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας - Ισραήλ δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της στενής στρατιωτικής συνεργασίας. Στις αρχές Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη νοτιοανατολική Κρήτη κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης σε εχθρική περιοχή (CSAR) με τη χρήση ελικοπτέρων. Προηγήθηκε τον περασμένο Ιούλη άσκηση πολεμικών πλοίων του Ισραήλ στο Πεδίο Βολών «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλαγος.
Στην  άσκηση στη Λάρισα, που παραπέμπει σε προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν, θα συμμετάσχουν 10 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη τύπου «F-16 Ι» καθώς και άλλα εναέρια μέσα για την υποστήριξη της αποστολής. Το Πεδίο Βολής Κρανέας που επιλέχθηκε για την εφαρμογή της άσκησης, προσομοιώνει την απόσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και εκτιμάται ότι  θα γίνει προσομοίωση με πλήγματα κατά υπόγειων εγκαταστάσεων σε μεγάλο βάθος.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει και στηρίζει το «δόγμα ασφάλειας» του Ισραήλ, που σημαίνει συμβολή στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε δύναμης αναγορεύεται από το ίδιο σε εχθρό του. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική μετά και τις κυβερνητικές διακηρύξεις ότι η Ελλάδα αποτελεί «ισχυρό προπύργιο» των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και ότι η «αξιοποίηση» αυτής της θέσης συνδέεται άμεσα με την αναζήτηση εξόδου από την καπιταλιστική κρίση. Η ντόπια αστική τάξη επιδεικνύει τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και δηλώνει έτοιμη για συμμετοχή σε πόλεμο, προσδοκώντας στήριξη από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της και εξασφάλιση μιας καλύτερης θέσης στη μοιρασιά της λείας με θύμα το λαό.
Ο ελληνικός λαός έχει ήδη πείρα από την εμπλοκή της χώρας σε προηγούμενους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Δεν έχει τίποτα να κερδίσει απ' τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, από τη βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Συμφέρον του λαού είναι να καταδικάσει τις συμφωνίες που αναβαθμίζουν τη στρατιωτική πολεμική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Να παλέψει για να μην εμπλακεί η χώρα στα σχέδια για επίθεση στη Συρία, στο Ιράν και αλλού. Να παλέψει για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, να κλείσει και να φύγει η βάση της Σούδας, να γυρίσουν τα ελληνικά στρατεύματα που δρουν έξω από τα σύνορα, αγώνας άμεσα δεμένος με την πάλη για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων στη χώρα μας.»

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας
Μπούτας Βαγγέλης
Γκατζής Νίκος
Κρανιάς Βασίλης

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"