Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, συναντήθηκε χθες ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Ηλίας Ξηρακιάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη , συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιώργο Κομνηνάκη, για την προώθηση σημαντικών θεμάτων της ΔΕΥΑΜΒ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Αναγνώστου, όσο και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Κώστας Φλαμπούρης, μετά από σχετική πρόσκληση του κ. Ξηρακιά, δεδομένου ότι ο νέος Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ υπήρξε επί πολλά χρόνια στέλεχος του ΤΕΕ και Αντιπρόεδρος  της κεντρικής Διοίκησης του φορέα των μηχανικών.

Προηγήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΜΒ με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ για τα ενταγμένα έργα του μεγάλου προγράμματος αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων του παραλιακού μετώπου από Καλά Νερά μέχρι τη Νέα Αγχίαλο, καθώς και για την επικείμενη υποβολή πρότασης για τη διαχείριση της λάσπης που παράγεται στους βιολογικού καθαρισμούς.
Στις συναντήσεις τέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση το  έργο της αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης, το διαγωνισμό του οποίου ακύρωσε πρόσφατα το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να συμπεριλάβει στη μελέτη, στο πλαίσιο του ίδιου προϋπολογισμού, και τις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η ανασύνταξη της μελέτης πρέπει να επανυποβληθεί μέσα στο επόμενο 15μερο, ώστε να δοθεί νέα έγκριση δημοπράτησης, διαφορετικά, με την   ασφυκτική πίεση για  απένταξη  έργων που δεν παρουσιάζουν απορροφητικότητα, το έργο κινδυνεύει.
Για τη μελέτη που αφορά ένα καινοτομικό, φιλοπεριβαλλοντικό και αποκεντρωμένο σύστημα αποχέτευσης στον Άγιο Λαυρέντιο, ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ καλή ιδέα για όλους τους μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς και δεσμεύθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης του στο Πράσινο Ταμείο που διαχειρίζεται το ΥΠΕΚΑ.
Για τη διαχείριση της λάσπης των Βιολογικών, η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησής της για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"