Του Δομήνικου Βερίλλη

Από την πρώτη στιγμή που η κρίση χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας όλοι υποστηρίζουν  ότι μία μόνον λύση υπάρχει, η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αλλά  προς αυτή την κατεύθυνση δεν υπάρχουν ακόμη πρωτοβουλίες.
Στην Καρδίτσα όμως η κατάσταση εξελίσσεται πολύ χειρότερα. Η οικονομική κρίση αντί να οδηγήσει –όχι μόνον την ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή – αλλά όλους τους φορείς και τους τοπικούς παράγοντες σε μία μεγαλύτερη κινητοποίηση έφερε σε ορισμένους τα αντίθετα αποτελέσματα. Επεκράτησε  είτε η νοοτροπία των δικαιολογιών«του δεν κάνω τίποτα λόγω των οικονομικών προβλημάτων», είτε η λογική  «ότι εδώ ο κόσμο καίγεται και η Ελλάδα χάνεται εμείς θα ασχοληθούμε με τα τοπικά προβλήματα και την Καρδίτσα».Μία λογική που θυμίζει τις προ δεκαετιών καταστάσεις  όταν ενώ η περιοχή μας ήταν  χώρος εξορίας και γενικότερης υποβάθμισης χωρίς κάποιο αναπτυξιακό σχεδιασμό, την ίδια ώρα άλλες περιοχές διεκδικούσαν κάθε είδους έργα, υποδομές και αναπτυξιακή προοπτική γιατί γνώριζαν ότι χωρίς έργα υποδομές και αναπτυξιακές προοπτικές δεν μπορεί να υπάρξει  μέλλον και ελπίδα.
Αλλά με τέτοιες λογικές η περιοχή κινδυνεύει να υποστεί πέραν της γενικότερης οικονομικής κρίσης και νέα τοπική  αναπτυξιακή υποβάθμιση. Να πληρώσει δηλαδή η Καρδίτσα διπλά την κρίση γιατί σήμερα, από ότι δείχνουν τα γεγονότα, η πολιτεία- το κεντρικό κράτος -φαίνεται ότι δεν  άλλαξε την λανθασμένη νοοτροπία της .
Αυτή την περίοδο, αυτές τις μέρες, κρίνονται σε κεντρικό επίπεδο ορισμένα ουσιαστικά αναπτυξιακά θέματα της Καρδίτσας για τα οποία είχαμε ορισμένοι προσπαθήσει πάρα πολύ.
Ακόμη και ο Ε65,το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής, όχι μόνον καθυστερεί  άλλα τώρα είναι ο μοναδικός  από τους οδικούς άξονες της χώρας που κινδυνεύει. Επίσης έχουν σταματήσει ορισμένα σημαντικά έργα και οδικοί άξονες με κεντρικές χρηματοδοτήσεις και παράλληλα κινδυνεύουν η Σχολή Αστυφυλάκων και η 60 ΜΕ αλλά ίσως και ορισμένοι  οργανισμοί πρωτοβάθμιας περίθαλψη και το Στρατόπεδο.
Τέλος παρόλο ότι υποτίθεται πως στοχεύουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την αύξηση της απασχόλησης κωλυσιεργούν τα έργα του Αχελώου και τα μεγάλα αρδευτικά της περιοχής.
Όμως η  οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή να υποβαθμισθεί διπλά η περιοχή μας και σε σχέση με άλλες περιοχές. Οι εκπρόσωποι της Καρδίτσας ,οι  αιρετοί ,οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"