Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή Περιφέρειας Θεσσαλίας το αποτέλεσμα του διαγωνισμού το έργο «Ύδρευση Ανατολικής Πλευράς Νομού Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου:  Δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής Ύδατος», προϋπολογισμού  29.175.600,00  € (με Φ.Π.Α.). Ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα στη Θεσσαλία. Είναι ένα έργο πνοής, καθώς στο σύνολό του, θα δώσει λύσει στο πρόβλημα υδροδότησης 39 οικισμών των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά. Με το έργο αυτό θα παρέχεται πλέον καλής ποιότητας πόσιμο νερό για τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν σημαντικά  περιβαλλοντικά οφέλη».
Το έργο περιλαμβάνει τα έργα μεταφοράς και διανομής ύδατος σε 39 οικισμούς της ανατολικής πλευράς του Νομού Καρδίτσας από τη λίμνη του Σμοκόβου, τα οποία ξεκινούν από την δεξαμενή διυλισμένου ύδατος, κατάντη του Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού το οποίο τροφοδοτείται από την Λιμνοδεξαμενή δίπλα στην έξοδο της σήραγγας Λεονταρίου. Το συνολικό μήκος των δικτύων ανέρχεται σε 186,8km περίπου και περιλαμβάνει 3 τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Αναλυτικότερα, από την προαναφερόμενη δεξαμενή Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού (εκτός αντικειμένου παρούσας εργολαβίας) θα εκκινούν τρεις κεντρικοί Κλάδοι Α, Β και Γ.

Ο κύριος κλάδος Α (ανατολικός κλάδος) έχει συνολικό μήκος 72Km περίπου και θα τροφοδοτεί τους υδατόπυργους / τοπικές δεξαμενές των οικισμών: Ασημοχώρι, Γραμματικό, Νέο Ικόνιο, Γεφύρια, Πασχαλίτσα, Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο, Ηλίας, Ιτέα, Αστρίτσα, Συκέαι, Πέτρινο και Άγιο Δημήτριο.

Ο κύριος κλάδος Β (κεντρικός κλάδος) έχει συνολικό μήκος 63Km περίπου και θα τροφοδοτεί τους υδατόπυργους / τοπικές δεξαμενές των οικισμών Καππαδοκικό, Άγιος Βησσάριος, Σοφάδες, Μοσχολούρι, Κυψέλη, Πύργος Κιερίου και Καλυβάκια. Ο κεντρικός κλάδος θα καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή Τιτανίου από όπου θα τροφοδοτούνται οι οικισμοί : Παλαμάς,  Κοσκινάς, Μεταμόρφωση και Βλοχός.

Ο κύριος κλάδος Γ (δυτικός κλάδος) έχει συνολικό μήκος 51,8Km περίπου και θα τροφοδοτεί τους υδατόπυργους / τοπικές δεξαμενές των οικισμών: Λεοντάρι, Αχλαδέα, Ανάβρα, Κέδρος, Λουτρό, Παλιούρι, Δαφνοσπηλιά, Καλλιφώνι, Ζαϊμιο, Φιλία, Μαυραχάδες, Δασοχώρι-Μελισσοχώρι, Ανώγειο και Άμπελος. Για τους οικισμούς Λεοντάρι, Παλιούρι και Δαφνοσπηλιά κατασκευάζονται τρία τοπικά ενδιάμεσα αντλιοστάσια (ένα για κάθε οικισμό).

Τέλος, στο δίκτυο προβλέπεται πλήρες σύστημα τηλελέγχου και αυτοματισμού αποτελούμενο από όργανα και εξαρτήματα πεδίου (παροχόμετρα, ηλεκτροβάνες, όργανα μέτρησης πίεσης κ.λπ.) και Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου το οποίο θα εγκατασταθεί στο Διυλιστήριο Πόσιμο Νερού, το οποίο θα κατασκευαστεί με ανεξάρτητη εργολαβία.
Μειοδότης του έργου αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό η εργοληπτική εταιρεία Ενιπέας Α.Ε και το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 17.908.239,70 € (με Φ.Π.Α.).

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"