Με νέο εξοπλισμό προμηθεύονται τα Ειδικά Σχολεία του Αλμυρού μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την υπογραφή σύμβασης για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Αλμυρού» προϋπολογισμού 208.902,59€. Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα Ειδικά Σχολεία του Αλμυρού, ώστε να είναι κατάλληλα να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».
Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του έργου, που είναι ο Δήμος Αλμυρού, για μέρος των ειδών στους διαγωνισμούς των οποίων αναδείχθηκε ανάδοχος με το ποσό των προς υπογραφή Συμβάσεων να είναι 108.736,98 ευρώ.
Η προμήθεια αφορά έπιπλα, εξοπλισμό γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής, υπολογιστές , μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας καθώς και ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε  εξοπλισμό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αλμυρού, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού και του τμήματος ένταξης Τ.Ε. του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού.
Μετά την έγκριση αυτή, ξεκινάνε από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή των σχετικών  συμβάσεων για την υλοποίηση των προμηθειών. Παράλληλα, επαναδηπροπρατούνται από το Δήμο τα υπόλοιπα είδη εξοπλισμού των εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, κηπουρικής, κεραμικής, μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας, υφαντικής – ραπτικής, εξοπλισμού φυσιοθεραπείας καθώς και ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με προβλήματα όρασης, προϋπολογισμού 92.172,51 ευρώ, τα οποία δεν ανέδειξαν αναδόχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"