Δύο ακόμη σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις θα φιλοξενηθούν στο κολυμβητήριο της Λάρισας, το 2013, όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Αρχικά από τη 1η ως και τη 3η Μαρτίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης και στη συνέχεια από τις 28-30 Ιουλίου το Βαλκανικό πρωτάθλημα Νέων υδατοσφαίρισης διοργανώσεις που αποδεικνύουν και την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Μάλιστα με αυτή τη συνεργασία, που έχει φέρει αρκετούς αγώνες στη Θεσσαλία, ξεκίνησε και την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Συνεργαζόμαστε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και πραγματοποιούμε στη Θεσσαλία και στις πόλεις που έχουν κολυμβητήρια μεγάλες διοργανώσεις. Στον σχεδιασμό για το 2013 περιλαμβάνεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων Πόλο όπου θα φιλοξενήσουμε στην πόλη της Λάρισας οκτώ ομάδες από τα Βαλκάνια και επίσης το Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που θα συμμετέχουν 400 και πλέον αθλητές. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα όπου υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, εμείς κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και πραγματοποιούμε τα δύο αυτά πρωταθλήματα.
Δεν πρόκειται απλά για μία ώθηση στον αθλητισμό και την κολύμβηση στη συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της Λάρισας, της Θεσσαλίας και της Περιφέρειας να διοργανώνει υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, όπως είναι η τοπική αγορά και τα ξενοδοχεία. Εμείς προσπαθούμε, αλλά χρειάζεται συνέργεια και από άλλους φορείς και πρέπει να μπουν κι άλλοι στο πνεύμα της συνδιοργάνωσης.
Παράλληλα ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν για να συνεχίσει να λειτουργεί το κολυμβητήριο: «Εμείς  απ’ την πλευρά μας κάναμε τα αδύνατα-δυνατά, όλες τις ενέργειες που μπορούμε, αναλάβαμε πέραν των ευθυνών μας πρωτοβουλίες και πράξαμε τις απαραίτητες ενέργειες, τώρα πρέπει κι εκείνοι που έχουν την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία του αλλά και η ΔΕΠΑ να σταθεί με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στα παιδιά και στους γονείς».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Κατσαρός επισήμανε: «Η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση δύο σημαντικών πρωταθλημάτων στην περιοχή, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ο οποίος και είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας. Έχουμε μία σπουδαία συνεργασία με τον κ. περιφερειάρχη και γι’ αυτό και συνεχίζουμε τη διοργάνωση σπουδαίων αγώνων όπως είναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα πόλο Νέων, αλλά και το Πανελλήνιο Κολυμβητικό Πρωτάθλημα. Στις ημέρες των αγώνων είναι βέβαιο ότι η πόλη της Λάρισας θα κατακλυστεί από ανθρώπους που θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την πόλη και θα δώσουν και οικονομική ανάσα στη Λάρισα. Εμείς αισθανόμαστε ικανοποιημένοι με τη συνεργασία που έχουμε με την αιρετή Περιφέρεια και το τονίζουμε συνεχώς, γιατί είναι δύσκολο να βρεις αρωγούς σε αυτές τις δύσκολες εποχές».
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο διευθυντής της ΚΟΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας κ. Τριαντάφυλλος Σουλιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Καλτσογιάνης και Θανάσης Παιδής οι κ.κ. Γιώργος Φιλίππου και Χρήστος Φιλίππου, καθώς και η κα Εύη Οικονόμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
22 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».