Ο ενταγμένος στο «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας», Δήμος Βόλου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων - Αναγκαίος όσο και για τα παιδιά;», με την υποστήριξη της Εταιρείας Pfizer Ελλάς και με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση του πληθυσμού, για θέματα Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής. H ενημερωτική αυτή εκδήλωση, διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Βόλου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο ειδικός Πνευμονολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Χρήστο και συντονιστής ο Aντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα και τη σημασία της εκδήλωσης τόνισε ότι: «Το ερώτημα του τίτλου της εκδήλωσης, θεωρείται, μάλλον ρητορικό. Είναι απαραίτητος δηλαδή ο εμβολιασμός και σε μεγάλες ηλικίες διότι πολλές επιπλοκές και ασθένειες μπορούν να προληφθούν. Μια νόσος, επί παραδείγματι, η οποία χρήζει εμβολιασμού και σε μεγάλη ηλικία, δηλαδή παρουσιάζεται τόσο σε παιδιά όσο και σε και ενήλικες είναι η Πνευμονιοκοκκική νόσος. Εκδηλώνεται με πολλές μορφές, όπως η σηψαιμία, η μηνιγγίτιδα, η πνευμονία, η οξεία μέση ωτίτιδα - κυρίως στα παιδιά - η παραρρινοκολπίτιδα, ενώ πολλές ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιακά νοσήματα, χρόνιες καρδιοπάθειες κ.α. αποτελούν ισχυρούς προδιαθεσικούς παράγοντες. Από την ασθένεια αυτή, προσβάλλονται τόσο τα ανεμβολίαστα παιδιά κάτω των 5 ετών, όσο και  ενήλικες, άνω των 50 ετών, με  κάκιστες συνήθειες - όπως το κάπνισμα - και χρόνιες, συνήθως, βαρείς ασθένειες. Οι ασθενείς με γρίπη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν λοίμωξη από πνευμονόκοκκο-ως επιπλοκή. Η λοίμωξη αυτή μπορεί να είναι και θανατηφόρος. Η πνευμονοκκοκική νόσος αποτελεί την Νο1 προλαμβανόμενη, με εμβολιασμό, αιτία θανάτου παγκοσμίως. Γενικά, ο εμβολιασμός και η ισορροπημένη διατροφή, εξασφαλίζει, και στους ενήλικες,  μια καλύτερη ζωή».
Σημειώνεται ότι με το πέρας της ομιλίας του κ. Χρήστου θα δοθεί δυνατότητα στο κοινό να κάνει  ερωτήσεις σχετικές με το θέμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Σελήνη
24 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».