Ο ενταγμένος στο «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας», Δήμος Βόλου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων - Αναγκαίος όσο και για τα παιδιά;», με την υποστήριξη της Εταιρείας Pfizer Ελλάς και με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση του πληθυσμού, για θέματα Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής. H ενημερωτική αυτή εκδήλωση, διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Βόλου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο ειδικός Πνευμονολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Χρήστο και συντονιστής ο Aντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα και τη σημασία της εκδήλωσης τόνισε ότι: «Το ερώτημα του τίτλου της εκδήλωσης, θεωρείται, μάλλον ρητορικό. Είναι απαραίτητος δηλαδή ο εμβολιασμός και σε μεγάλες ηλικίες διότι πολλές επιπλοκές και ασθένειες μπορούν να προληφθούν. Μια νόσος, επί παραδείγματι, η οποία χρήζει εμβολιασμού και σε μεγάλη ηλικία, δηλαδή παρουσιάζεται τόσο σε παιδιά όσο και σε και ενήλικες είναι η Πνευμονιοκοκκική νόσος. Εκδηλώνεται με πολλές μορφές, όπως η σηψαιμία, η μηνιγγίτιδα, η πνευμονία, η οξεία μέση ωτίτιδα - κυρίως στα παιδιά - η παραρρινοκολπίτιδα, ενώ πολλές ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιακά νοσήματα, χρόνιες καρδιοπάθειες κ.α. αποτελούν ισχυρούς προδιαθεσικούς παράγοντες. Από την ασθένεια αυτή, προσβάλλονται τόσο τα ανεμβολίαστα παιδιά κάτω των 5 ετών, όσο και  ενήλικες, άνω των 50 ετών, με  κάκιστες συνήθειες - όπως το κάπνισμα - και χρόνιες, συνήθως, βαρείς ασθένειες. Οι ασθενείς με γρίπη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν λοίμωξη από πνευμονόκοκκο-ως επιπλοκή. Η λοίμωξη αυτή μπορεί να είναι και θανατηφόρος. Η πνευμονοκκοκική νόσος αποτελεί την Νο1 προλαμβανόμενη, με εμβολιασμό, αιτία θανάτου παγκοσμίως. Γενικά, ο εμβολιασμός και η ισορροπημένη διατροφή, εξασφαλίζει, και στους ενήλικες,  μια καλύτερη ζωή».
Σημειώνεται ότι με το πέρας της ομιλίας του κ. Χρήστου θα δοθεί δυνατότητα στο κοινό να κάνει  ερωτήσεις σχετικές με το θέμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
10 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»