Στο υπό εκτέλεση αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Παλαιομοναστήρου του Δήμου Πύλης βρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος απ’ τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και το δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο. Το έργο αυτό αναμένεται να προστατεύσει αποτελεσματικά την περιοχή από ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες, που εμφανίζονται κατά καιρούς.
Όπως ανέφερε ο κ. K. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 630.000 ευρώ και μήκους 250 μέτρων, το οποίο υλοποιούμε, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέσα από την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Πύλης. Εντάσσουμε έργα και τα κατασκευάζουμε μέσα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με έξυπνες λύσεις που βρίσκουμε, αλλά ταυτόχρονα υλοποιούμε γρήγορα τα έργα ώστε να διαχέονται άμεσα κοινοτικά χρήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, τόνισε: «Μαζί με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, επιθεωρούμε τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας. Πρόκειται για ουσιαστικής σημασίας έργο, το οποίο ενέταξε η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η μελέτη. Αυτά τα έργα δημιουργούν χρήσιμες υποδομές, πράγμα ουσιαστικό και βασικό για να λειτουργήσουν οι τοπικές κοινωνίες. Ο Κώστας Αγοραστός έπιασε τα μηνύματα των καιρών. Έχουμε ταχύτητα υλοποίησης. Για κάθε μελέτη που είναι ώριμη εκμεταλλευόμαστε το Ε.Σ.Π.Α. και εντάσσεται σ’ αυτό ένα μεγάλο μέρος έργων του Δήμου Πύλης».
Αντικείμενο του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου Δ. Πυλης» προϋπολογισμού 630.000,00 € (με Φ.Π.Α.)  είναι ο εγκιβωτισμός του ρέματος που διέρχεται στα όρια του οικισμού Παλαιομοναστήρου Δήμου Πύλης,  για την προστασία από πλημμύρες. Κατασκευάζεται πλακοσκεπής οχετός διαστάσεων 4,60 Χ 3,60m (με καθαρές εσωτερικές διαστάσεις 4,00 Χ 3,00μ) σε μήκος περίπου 270,00m από οπλισμένο σκυρόδεμα C 20/25. Κατά διαστήματα 40m δημιουργούνται φρεάτια για τον έλεγχο του ρέματος και για καθαρισμό.

Συνοπτικά οι εργασίες:
- Εκσκαφή θεμελίων και τάφρων με χρήση μηχανικών μέσων
- Κοπή δέντρων
- Κατασκευή κοιτόστρωσης C12/15 (Β10), περιβλημάτων αγωγών, εξομαλυντικών στρώσεων κ.λπ.
- Κατασκευή οπλισμένου κιβωτοειδούς  οχετού από C20/25 μήκους 270m.
Παρόντες κατά την επίσκεψη στα έργα ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Ελένη Αργυροπούλου και κ. Γιώργος Τσίγκας, η διευθύντρια και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κα Έφη Καραγιάννη και κ. Χρήστος Ηλιάδης, ο ανάδοχος του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Πύλης και του Δήμου Μουζακίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
21 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».