Από το Σύλλογο Γυναικών Ν. Καρδίτσας
Να μην δοθεί κανένα στοιχείο για τα μεταναστόπουλα στους παιδικούς σταθμούς της Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας καλεί κάθε δήμο του νομού μας και υπηρεσία του να μη δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε Ερώτηση βουλευτή της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Καλεί κάθε εργαζόμενο σ’ αυτές τις υπηρεσίες να μη συνδράμει τις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος να φέρει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν - είτε Έλληνες, είτε μετανάστες - να επιβιώσουν.
Να μην τους αφεθεί κανένα περιθώριο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως για τα προβλήματα των σταθμών φταίνε οι μετανάστες.
Ζητάμε να καταδικαστεί έμπρακτα η στάση της  συγκυβέρνησης που  από τη μια, τάχα όρθωσε ανάστημα υποστηρίζοντας ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους σταθμούς, από την άλλη, ζήτησε από τους δήμους στοιχεία για τον ακριβή αριθμό φιλοξενούμενων μεταναστόπουλων ανά χώρα προέλευσης.
Των ερωταπαντήσεων «Χρυσής Αυγής»/συγκυβέρνησης περί του πόσα μεταναστόπουλα φιλοξενούνται στους σταθμούς, προηγήθηκαν μέτρα οδοστρωτήρας όπως τα ζούμε και στην Καρδίτσα: Κατακόρυφη μείωση των «δαπανών» για την προσχολική αγωγή, συρρίκνωση του προσωπικού τους, ανατροπή αναλογίας παιδιών ανά βρεφονηπιοκόμο, παύση προσλήψεων, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας(5μηνα, δίμηνα, 11μηνα κ.λ.π.), αύξηση ωραρίου εργασίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η φασιστική οργάνωση επιχειρεί να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ανθρωποκτόνα πολιτική που εκφράζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.
Τον ίδιο ρατσισμό και φασισμό χρησιμοποίησε και στις αιμοδοσίες και στις διανομές τροφίμων που διοργάνωσε «για Έλληνες» ή στα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας», που έστησε με τις πλάτες της κυβέρνησης για να σπρώχνει στα αφεντικά, ως ντίλερ, τους πάμφθηνους (18 ευρώ μεροκάματο) Έλληνες εργάτες δίχως δικαιώματα ή ασφάλιση.
Οι Καρδιτσιώτες και οι Καρδιτσιώτισσες που υποφέρουν από την αντιλαϊκή αυτή πολιτική δεν έχουν πρόβλημα με τον κακοπληρωμένο, τον απλήρωτο, τον ανασφάλιστο συνάδελφό τους, τον γείτονα τους, ή τον άνεργο που έχει άλλο χρώμα και μιλά άλλη γλώσσα.
Οι μανάδες της Καρδίτσας είτε είναι ελληνίδες είτε μετανάστριες, έχουν τα ίδια όνειρα, τις ίδιες ελπίδες, τις ίδιες ανάγκες για τα παιδιά τους.
Οι γονείς δεν έχουν πρόβλημα με άλλους βιοπαλαιστές γονιούς (Έλληνες ή μετανάστες) που επίσης παλεύουν να επιβιώσουν.
Όλοι αυτοί που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα έχουν πρόβλημα με τη συγκυβέρνηση που υπηρετεί πλήρως τις επιταγές της ΕΕ  και των λοιπών οργάνων  (ΔΝΤ/τρόικα).
Σε αυτό το πλαίσιο αγωνίζονται και διεκδικούν καλώντας τους δήμους συμπαραστάτες:
- Άμεση, πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των υπηρεσιών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες. Κατάργηση των τροφείων. Υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας καλεί ιδιαίτερα τις γυναίκες να αντιδράσουν σε τέτοιες ναζιστικές πρακτικές.
Δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια του φασιστικού μορφώματος και στην Καρδίτσα για ρατσιστικές συμπεριφορές ιδιαίτερα απέναντι σε παιδιά.
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ, ΧΩΡΑΕΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑ, ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
10 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»