Από το Σύλλογο Γυναικών Ν. Καρδίτσας
Να μην δοθεί κανένα στοιχείο για τα μεταναστόπουλα στους παιδικούς σταθμούς της Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας καλεί κάθε δήμο του νομού μας και υπηρεσία του να μη δώσουν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε Ερώτηση βουλευτή της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Καλεί κάθε εργαζόμενο σ’ αυτές τις υπηρεσίες να μη συνδράμει τις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος να φέρει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν - είτε Έλληνες, είτε μετανάστες - να επιβιώσουν.
Να μην τους αφεθεί κανένα περιθώριο να δημιουργήσουν την εντύπωση πως για τα προβλήματα των σταθμών φταίνε οι μετανάστες.
Ζητάμε να καταδικαστεί έμπρακτα η στάση της  συγκυβέρνησης που  από τη μια, τάχα όρθωσε ανάστημα υποστηρίζοντας ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους σταθμούς, από την άλλη, ζήτησε από τους δήμους στοιχεία για τον ακριβή αριθμό φιλοξενούμενων μεταναστόπουλων ανά χώρα προέλευσης.
Των ερωταπαντήσεων «Χρυσής Αυγής»/συγκυβέρνησης περί του πόσα μεταναστόπουλα φιλοξενούνται στους σταθμούς, προηγήθηκαν μέτρα οδοστρωτήρας όπως τα ζούμε και στην Καρδίτσα: Κατακόρυφη μείωση των «δαπανών» για την προσχολική αγωγή, συρρίκνωση του προσωπικού τους, ανατροπή αναλογίας παιδιών ανά βρεφονηπιοκόμο, παύση προσλήψεων, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας(5μηνα, δίμηνα, 11μηνα κ.λ.π.), αύξηση ωραρίου εργασίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η φασιστική οργάνωση επιχειρεί να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ανθρωποκτόνα πολιτική που εκφράζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.
Τον ίδιο ρατσισμό και φασισμό χρησιμοποίησε και στις αιμοδοσίες και στις διανομές τροφίμων που διοργάνωσε «για Έλληνες» ή στα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας», που έστησε με τις πλάτες της κυβέρνησης για να σπρώχνει στα αφεντικά, ως ντίλερ, τους πάμφθηνους (18 ευρώ μεροκάματο) Έλληνες εργάτες δίχως δικαιώματα ή ασφάλιση.
Οι Καρδιτσιώτες και οι Καρδιτσιώτισσες που υποφέρουν από την αντιλαϊκή αυτή πολιτική δεν έχουν πρόβλημα με τον κακοπληρωμένο, τον απλήρωτο, τον ανασφάλιστο συνάδελφό τους, τον γείτονα τους, ή τον άνεργο που έχει άλλο χρώμα και μιλά άλλη γλώσσα.
Οι μανάδες της Καρδίτσας είτε είναι ελληνίδες είτε μετανάστριες, έχουν τα ίδια όνειρα, τις ίδιες ελπίδες, τις ίδιες ανάγκες για τα παιδιά τους.
Οι γονείς δεν έχουν πρόβλημα με άλλους βιοπαλαιστές γονιούς (Έλληνες ή μετανάστες) που επίσης παλεύουν να επιβιώσουν.
Όλοι αυτοί που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα έχουν πρόβλημα με τη συγκυβέρνηση που υπηρετεί πλήρως τις επιταγές της ΕΕ  και των λοιπών οργάνων  (ΔΝΤ/τρόικα).
Σε αυτό το πλαίσιο αγωνίζονται και διεκδικούν καλώντας τους δήμους συμπαραστάτες:
- Άμεση, πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των υπηρεσιών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες. Κατάργηση των τροφείων. Υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας καλεί ιδιαίτερα τις γυναίκες να αντιδράσουν σε τέτοιες ναζιστικές πρακτικές.
Δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια του φασιστικού μορφώματος και στην Καρδίτσα για ρατσιστικές συμπεριφορές ιδιαίτερα απέναντι σε παιδιά.
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ, ΧΩΡΑΕΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑ, ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Τελευταίο Τέταρτο
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».