Νέο χτύπημα δέχονται οι μικροί κληρούχοι αγρότες με τον νόμο 4061/2012 σχετικά με την «Διαχείριση ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρυθμίσεις εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», όπου διανέμονται σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής, επαγγελματίες αγρότες και νομικά πρόσωπα αγροτεμάχια δημόσιου χαρακτήρα. Τα αγροτεμάχια αυτά που υποτίθεται θα νοικιάσει το Ελληνικό Κράτος σε διάφορες περιοχές της χώρας δεν είναι ελεύθερα.
Υπάρχουν μικροκληρούχοι, φτωχοί  αγρότες της περιοχής που για πολλές δεκαετίες νοικιάζουν τα αγροτεμάχια αυτά από τις Κοινότητες και τους Δήμους με χαμηλό ενοίκιο ως κίνητρο για να μείνουν  στις περιοχές και να έχουν κάποιο εισόδημα για να ζήσουν.
Οι αγρότες δεδομένου ότι, κάθε χρόνο πάγια ο Δήμος τους ενοικίαζε τις εκτάσεις που καλλιεργούσαν, τις έχουν βελτιώσει με δικά τους έξοδα. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν φτιάξει υποδομές, όπως πρόχειρα καταλύματα για αιγοπρόβατα, έχουν φυτέψει δέντρα, τα δηλώνουν στην δήλωση καλλιέργειας βάση της οποίας παίρνουν τις όποιες επιδοτήσεις, τα έχουν βάλει στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας κ.ά.
Κάθε χρόνο ο κάθε αγρότης ήξερε ότι τα χωράφια που του είχαν νοικιάσει τα ξανάπαιρνε, το καθεστώς αυτό διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα. Αποτελούσε με την εργασία του το εισόδημα επιβίωσης.  Σήμερα επιχειρείται από την κυβέρνηση ένα έγκλημα:  Η καταστροφή του μικροκαλλιεργητή που αξιοποιεί δημόσια γη για να ζήσει. ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ!
Αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά με την πάλη των δικαιούχων μικρών αγροτών!
Είναι νόμος βαθιά ταξικός, αφού παίρνει την γη και άρα αφαιρεί το εισόδημα και τα μέσα επιβίωσης από τους φτωχούς αγρότες για να τα δώσει σε κάποιους που έχουν, μέσω δημοπρασιών.
Πίσω από κάθε νούμερο αγροτεμαχίου που έβγαλαν στην δημοπρασία, κρύβεται η ζωή και ο κόπος οικογενειών που προσπαθούν να ζήσουν με εισοδήματα κάτω από το όριο φτώχειας. Οι κοινωνικοί λόγοι που υπήρχαν όταν διατέθηκαν αυτά τα στρέμματα δημόσιας γης δεν έχουν εξαλειφθεί, αντίθετα σήμερα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης έχουν ενταθεί και οξυνθεί
Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες που πλήττονται από τον Νόμο 4061, τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς να αντισταθούν και να ακυρώσουν στην πράξη τον νόμο.
Να δημιουργηθεί ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα που θα διεκδικήσει την απόσυρση και μη εφαρμογή του Νόμου.
Προχωράμε σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στην κάθε Περιφέρεια ώστε να μην αφαιρεθεί η γη που καλλιεργούν οι μικροκληρούχοι αγρότες.
Συντονίζουμε την δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την απόσυρση του Νόμου.
Κανένας μόνος του – όλοι μαζί μπορούμε!
Μπλόκο στην αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης!

Οκτώβρης 2012
Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.36
Δύση: 19.30
Τελευταίο Τέταρτο
1685
Χριστιανικές δυνάμεις από Βενετούς, Σάξονες και ολιγάριθμους Έλληνες κυριεύουν από τους Τούρκους την Κορώνη.
1716
Τρομακτική θύελλα καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκούσε την Κέρκυρα.
1816
Οι Τούρκοι θανατώνουν στον Κασαμπά της Μικράς Ασίας τους νεομάρτυρες Αναστάσιο Πανέρα και Δημήτριο Μπεγιάζη από την Λέσβο.
1821
Ιδρύεται στην Στουτγάρδη κομιτάτο για την ενίσχυση της Επαναστάσεως.
1996
Ο Αναστάσιος Ισαάκ φονεύεται στα όρια του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην περιοχή της Δερύνειας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».