Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού σε δύο περιοχές του Δήμου Βόλου ιδιαίτερα αναπτυσσόμενες και πολυσύχναστες, στις οποίες μέχρι σήμερα ο δημοτικός φωτισμός δεν ήταν επαρκής.  Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο στα Πλατανίδια και το αντίστοιχο στο Σουτραλί της Αγριάς, όπου θα εκτελεστούν εργασίες συνολικής δαπάνης 53.899,99 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 70.000 ευρώ), σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Σ.Αργύρης-Σ.Μπούρας-Α.Τσέλλος Ο.Ε.».

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, «με δεδομένη τη δημοσιονομική στενότητα η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, στις αυξημένες ανάγκες αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές και σημεία όπου υπάρχουν χρονίζοντα προβλήματα και ελλείψεις, κυρίως στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Με το συγκεκριμένο έργο, περιοχές που μέχρι πρόσφατα παρέμεναν στο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων, θα συνδεθούν πλέον με το δημοτικό φωτισμό και έτσι θα αντιμετωπιστούν, εκτός των άλλων, και φαινόμενα παράνομης ηλεκτροδότησης.

Στα Πλατανίδια το δίκτυο βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση (φθορές, κομμένα καλώδια, ακατάλληλοι στύλοι) με αποτέλεσμα συχνά να παρουσιάζονται βραχυκυκλώματα και πτώση του δικτύου. Επίσης, η επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο έχει δημιουργήσει μεγάλες φθορές στα φωτιστικά σώματα. Όλα αυτά καθιστούν αναγκαία την πλήρη ανακαίνιση του δικτύου. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στο Σουτραλί, όπου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτος ενώ και το υπάρχον υποτυπώδες δίκτυο εγκυμονεί κινδύνους και συχνά βραχυκυκλώματα.

Το έργο θα παραδοθεί πλήρες με όλες τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές συνδέσεις, δηλαδή έτοιμο προς λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.40
Πανσέληνος
1582
Οι Μανιάτες ζητούν τη βοήθεια του Πάπα της Ρώμης για να διώξουν τους Τούρκους.
1770
Ο Λάμπρος Κατσώνης πλήττει τον τουρκικό στόλο έξω από την Ύδρα.
1824
Δύναμη 600 Τούρκων ιππέων επιτίθεται κατά των Ελλήνων στην Αθήνα.
1826
Δύναμη 5.000 Τούρκων επιτίθεται εναντίον των 800 Ελλήνων υπερασπιστών των Αθηνών, οι οποίοι συμπτύσσονται στην Ακρόπολη.
1877
Πεθαίνει ο ηρωικός ναύαρχος της Επαναστάσεως Κωνσταντίνος Κανάρης.
1946
Η Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων παραπέμπει το θέμα της Βορείου Ηπείρου στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».