Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού σε δύο περιοχές του Δήμου Βόλου ιδιαίτερα αναπτυσσόμενες και πολυσύχναστες, στις οποίες μέχρι σήμερα ο δημοτικός φωτισμός δεν ήταν επαρκής.  Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο στα Πλατανίδια και το αντίστοιχο στο Σουτραλί της Αγριάς, όπου θα εκτελεστούν εργασίες συνολικής δαπάνης 53.899,99 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 70.000 ευρώ), σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Σ.Αργύρης-Σ.Μπούρας-Α.Τσέλλος Ο.Ε.».

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, «με δεδομένη τη δημοσιονομική στενότητα η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, στις αυξημένες ανάγκες αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές και σημεία όπου υπάρχουν χρονίζοντα προβλήματα και ελλείψεις, κυρίως στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Με το συγκεκριμένο έργο, περιοχές που μέχρι πρόσφατα παρέμεναν στο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων, θα συνδεθούν πλέον με το δημοτικό φωτισμό και έτσι θα αντιμετωπιστούν, εκτός των άλλων, και φαινόμενα παράνομης ηλεκτροδότησης.

Στα Πλατανίδια το δίκτυο βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση (φθορές, κομμένα καλώδια, ακατάλληλοι στύλοι) με αποτέλεσμα συχνά να παρουσιάζονται βραχυκυκλώματα και πτώση του δικτύου. Επίσης, η επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο έχει δημιουργήσει μεγάλες φθορές στα φωτιστικά σώματα. Όλα αυτά καθιστούν αναγκαία την πλήρη ανακαίνιση του δικτύου. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στο Σουτραλί, όπου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτος ενώ και το υπάρχον υποτυπώδες δίκτυο εγκυμονεί κινδύνους και συχνά βραχυκυκλώματα.

Το έργο θα παραδοθεί πλήρες με όλες τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές συνδέσεις, δηλαδή έτοιμο προς λειτουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 16.58
Σελήνη
13 ημερών
536
Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.
1832
Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»