Υπογράφηκε ανάμεσα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο. Οι εργασίες ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 313.000 ευρώ με τη χρηματοδότηση να προέρχεται μέσω ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Έτσι ένα ακόμη έργο υποδομής στο πλαίσιο των οικιστικών αναπλάσεων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου και της καθημερινότητας των δημοτών, ενώ θα βελτιωθεί και το αστικό περιβάλλον. 
Η δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου σε δηλώσεις της τόνισε: «Χθες υπογράφηκε η σύμβαση με τον εργολάβο για την ανάπλαση της πλατείας Ρολογιού. Πλέον ένα πολύ σημαντικό έργο για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τον αστικό χώρο ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Με την ανάπλαση θα δημιουργηθεί ακόμη ένας ξεχωριστός αναβαθμισμένος κοινόχρηστος χώρος δίπλα σε ένα ιστορικό μνημείο το οποίο μπορεί να αποκτήσει διάφορες χρήσεις. Θα προσπαθήσουμε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Παράλληλα στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε την άψογη συνεργασία που υπήρξε με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την προώθηση και υλοποίηση του έργου».
Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε για το θέμα πως: «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας. Έργα όπως το συγκεκριμένο, συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση του μικροκλίματος, τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο. Βούλησή μας είναι ο κοινόχρηστος χώρος να προστατευθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Παράλληλα με έργα όπως αυτό στηρίζουμε θέσεις εργασίας και ενισχύουμε την τοπική οικονομία».       
Το έργο αφορά στη διαμόρφωση της πλατείας Ρολογιού έκτασης 1.500 τ.μ. η οποία θα εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις. Τα υφιστάμενα δέντρα διατηρούνται και συμπληρώνονται από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτίριο του Ρολογιού, δημιουργούνται περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώνονται κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνεργάστηκε όλο αυτό το διάστημα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία το ενέταξε τον περασμένο Ιανουάριο στο ΕΣΠΑ, ενώ προχώρησε και στην έγκριση της δημοπράτησης. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
9 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»