Επεκτείνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου

Την ενίσχυση του συστήματος ανακύκλωσης με επιπλέον 400 μπλε κάδους και ένα απορριμματοφόρο μικτού βάρους 16 τόνων για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζοντας ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επέκταση της ανακύκλωσης και στις υπόλοιπες 6 Δημοτικές Ενότητες, πέραν του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της Αγριάς όπου ήδη εφαρμόζεται.
Η προμήθεια νέων κάδων και οχημάτων ανακύκλωσης αποτέλεσε σταθερή διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής Βόλου από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της, ωστόσο η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης απέρριπτε το αίτημα λόγω δημοσιονομικής στενότητας, όπως εξάλλου και τα αντίστοιχα αιτήματα άλλων Δήμων της χώρας. Τελικά, έπειτα από επίμονες προσπάθειες, το Δ.Σ. της Εταιρείας ενέκρινε κατά προτεραιότητα για το Δήμο Βόλου την προμήθεια των 400 κάδων και ενός απορριμματοφόρου. Η παράδοσή τους αναμένεται να γίνει το χρονικό διάστημα από 10.12.12 έως 15.1.13.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο κ.Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μπ.Τσαμπάζης και ο Διευθυντής της υπηρεσίας Χρ.Τσιλιός, για την πύκνωση και επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης στο σύνολο του ενιαίου Δήμου, απαιτούνται με βάση τον πληθυσμό 620 κάδοι και υπάρχει αισιοδοξία ότι κατά την νέα χρονιά η εταιρεία θα προμηθεύσει τον Δήμο με άλλους 220 κάδους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο σύνολο τους. Επίσης, απαιτείται η προμήθεια και 3 απορριμματοφόρων ακόμη.  
Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου εφαρμόζει το σύστημα ανακύκλωσης με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι το υπόλειμμα περιορίζεται στο 28% ενώ ο μέσος όρος, σύμφωνα με τα στοιχεία από άλλους Δήμους της χώρας, κυμαίνεται από 35 έως 45%. Η ανακύκλωση στην περιοχή ξεκίνησε το 2009 από τους τέως Δήμους Βόλος, Νέας Ιωνίας και Αγριάς με 1615 κάδους, εκ των οποίων οι 180 καταστράφηκαν στις κινητοποιήσεις του Αυγούστου 2011, οι 170 κάδοι έχουν υποστεί φθορά από τη μακρόχρονη χρήση, ενώ υπάρχουν ελλείψεις και σε οχήματα.
Από την πλευρά του ο κ. Τσαμπάζης επισήμανε ότι στόχος της ανακύκλωσης είναι να περιοριστούν τα οικιακά απορρίμματα στο ελάχιστο και η ανακύκλωση να γίνεται στον τόπο διαλογής. Επιπλέον ανέφερε ότι μεγάλη επιτυχία σημειώνει το πιλοτικό πρόγραμμα με τους 350 κάδους κομποστοποίησης που μοιράστηκαν σε πολίτες του Βόλου, ενώ σημείωσε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας έχει ξεκινήσει κύκλο ενημέρωσης των πολιτών ανά Δημοτική Ενότητα για θέματα καθαριότητας κι ανακύκλωσης.
Όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας, ο Δήμαρχος Βόλου αναγνώρισε ότι το προηγούμενο διάστημα παρουσιάστηκαν προβλήματα στον τομέα αυτό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πράγματι σημειώθηκε μικρή κάμψη επειδή έληξαν οι συμβάσεις εργασίας και λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων είχαν παγώσει οι προσλήψεις νέων συμβασιούχων». Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις και την ένταξή του στο δυναμικό της υπηρεσίας Καθαριότητας, κατέστη δυνατό να δοθούν οι άδειες στο μόνιμο προσωπικό, το οποίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του μεγάλου Δήμου από το Αϊδίνι μέχρι το Μαλάκι και τον Άγιο Βλάσιο. Ο Δήμαρχος Βόλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση πλέον ομαλοποιείται και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ορατά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία.
Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχουν παγώσει οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρότι οι θέσεις που καλύπτονται από τα 8μηνα αντιστοιχούν σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι «στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φωτισμός, νερό) δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να παγώνουν με Νόμο οι προσλήψεις, διότι αυτό αφορά το «συμβόλαιο» που κάνει ο κάθε Δήμος και η κάθε ΔΕΥΑ με τους δημότες και δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιονομική εκτροπή της χώρας».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».