Η καλύτερη δυνατή οργάνωση του αντικαρκινικού εράνου που θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ήταν ο σκοπός της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Νομού Τρικάλων κ. Ιωάννη Βαρδούλη, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Υγείας κ. Κωστοπούλου και εκπροσώπου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του εράνου που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στην πόλη των Τρικάλων και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και στους υπόλοιπους περιφερειακούς Δήμους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Νομού Τρικάλων κ. Ιωάννης Βαρδούλης ανέφερε:
«Ξεκινάει για άλλη μια χρονιά στα Τρίκαλα ο πανελλήνιος αντικαρκινικός έρανος από την επόμενη Τετάρτη 17-10-2012 και μέχρι 31 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και στους υπόλοιπους περιφερειακούς Δήμους. Ο έρανος έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και κατά τη διάρκεια του εράνου περνάει αυτό το παγκόσμιο μήνυμα του αγώνα κατά του καρκίνου, γιατί ο αγώνας αυτός είναι όλης της ανθρωπότητας. Συμπολίτες μας προσφέρουν από το υστέρημά τους ώστε να ενισχυθούν όλα τα κέντρα και οι έρευνες που βοηθούν στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση. Είναι πολύ σημαντικό που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πολύ μεγάλη πρόοδο στον αγώνα κατά του καρκίνου, έχουν βρεθεί πολλά σημαντικά φάρμακα και μέχρι και σήμερα πλέον πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο μπορούν και ζουν. Αξίζει λοιπόν αυτή η προσπάθεια και νομίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα δείξουν την ευαισθησία τους ώστε να έχουμε επιτυχία στον έρανο της Τετάρτης. Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και οργανώσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον έρανο και γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας αλλά συμμετέχει και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία όπως κάθε χρόνο».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε:
«Είναι γνωστή σε όλους μας η μεγάλη σημασία του αντικαρκινικού εράνου και έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην απρόσκοπτη συνέχεια του ανθρωπιστικού έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την καταπολέμηση της επάρατου νόσου. Η καταπολέμηση του καρκίνου που μαστίζει όλη την ανθρωπότητα επιβάλλει την συνέχιση του αγώνα με μεγαλύτερη ένταση. Ο αγώνας αυτός δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί μόνο από το κράτος  αλλά είναι απαραίτητη όπως σε όλο τον κόσμο η συμβολή και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.36
Δύση: 19.30
Τελευταίο Τέταρτο
1685
Χριστιανικές δυνάμεις από Βενετούς, Σάξονες και ολιγάριθμους Έλληνες κυριεύουν από τους Τούρκους την Κορώνη.
1716
Τρομακτική θύελλα καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκούσε την Κέρκυρα.
1816
Οι Τούρκοι θανατώνουν στον Κασαμπά της Μικράς Ασίας τους νεομάρτυρες Αναστάσιο Πανέρα και Δημήτριο Μπεγιάζη από την Λέσβο.
1821
Ιδρύεται στην Στουτγάρδη κομιτάτο για την ενίσχυση της Επαναστάσεως.
1996
Ο Αναστάσιος Ισαάκ φονεύεται στα όρια του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην περιοχή της Δερύνειας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».