Τη σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό υπέγραψε σήμερα στο δημαρχείο της Πύλης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και του δημάρχου κ. Κών/νου Κουφογάζου. Το έργο με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας μετά προσβάσεων στον Πορταϊκό ποταμό επί της επαρχιακής οδού Πύλης Αγίου Βησσαρίωνα», προϋπολογισμού 4.500.000,00 € (με ΦΠΑ) περιλαμβάνει την κατασκευή γέφυρας επί της Επαρχιακής Οδού Πύλης - Αγίου Βησσαρίωνα, συνολικού μήκους 197,50 μέτρων και συνολικού πλάτους 12,00 μέτρων μετά των προσβάσεων για τη σύνδεση της γέφυρας και την υψομετρική προσαρμογή αυτής με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ που διασφαλίζει την ασφάλεια, την ταχύτητα και την ομαλή μετακίνηση των πολιτών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, δεδομένου, ότι το συνολικό μήκος φτάνει τα 197,50 μέτρα, με πλάτος οδοστρώματος 8 μέτρα (μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση) και πλάτος πεζοδρομίων 2 μέτρα εκατέρωθεν. Η κατασκευή της γέφυρας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και ήταν επιβεβλημένη, καθώς η υπάρχουσα δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια.  Πλέον άμεσα εγκαθίσταται ο εργολάβος και ξεκινάνε οι εργασίες. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη καθώς πρόκειται για έργο του ΕΣΠΑ»
Απ’ την πλευρά του ο κ. Κ. Κουφογάζος τόνισε: «Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει η χώρα μας και η περιοχή μας, θέλω να πω ότι το έργο πιλότος όπως χαρακτηρίζεται η γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού, ένα αίτημα το οποίο οδήγησε η μεγάλη ανάγκη από την έλλειψη προσβασιμότητας προς την περιοχή των όμορων Δήμων. Το έργο πέρασε από χίλια κύματα με τις τεχνικές υπηρεσίες να βρίσκουν λύσεις σε γραφειοκρατικά προβλήματα. Ο Κώστας Αγοραστός έπιασε το μήνυμα της αναγκαιότητας της γέφυρας τροποποίησε το πρόγραμμα το οποίο αντιστοιχούσε στις χρηματοδοτήσεις γεφυρών και εντάχθηκε το έργο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και τις τεχνικές υπηρεσίες για τη συνεργασία ώστε να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης».
Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μετά την έκπτωση που προέκυψε από τον διαγωνισμό είναι 2.919.270,16 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε.» Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό επί της αρ. 7 δευτερεύουσας επαρχιακής οδού Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα , εντός της πόλεως Πύλης Τρικάλων. Η κατασκευή της γέφυρας συνολικού μήκους 197,50 m, είναι απαραίτητη για την βελτίωση του οδικού δικτύου και για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από την υπάρχουσα παλαιά και στενή γέφυρα πλάτους 3,5 m. Η γέφυρα , πλάτους οδοστρώματος 8, 0 m  και πεζοδρομίων 2,0 m  (x 2) , ήτοι συνολικού πλάτους 12,0 m , θα κατασκευαστεί από σκυρόδεμα με τοιχοειδή βάθρα και συμπαγή πλάκα από σκυρόδεμα μεταβλητού πάχους.
Η ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Απρίλιο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Ελένη Αργυροπούλου και κ. Γιώργος Τσίγκα,ς η διευθύντρια και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κα Έφη Καραγιάννη και κ. Χρήστος Ηλιάδης, ο ανάδοχος του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Πύλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.50
Δύση: 17.27
Πρώτο Τέταρτο
842
Πεθαίνει ο τελευταίος εικονομάχος αυτοκράτορας Θεόφιλος.
1782
Θάνατος στην Πάτρα του νεομάρτυρα Ζαχαρία από την Άρτα.
1827
Ο Γ. Καραϊσκάκης επιτίθεται νύκτα κατά τουρκικού στρατοπέδου στην Βελίτσα.
Τούρκοι πολιορκούν την εκκλησία της Λαμπρινής Ρεθύμνου και σφάζουν όλους τους χριστιανούς.
1854
Επαναστατικά σώματα επιτίθενται και απελευθερώνουν το Πέτα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…