Σήμερα Πέμπτη στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας και ώρα 11:00 π.μ., με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Ο.Τ.Α. της Θεσσαλίας καθώς επίσης και των μελών των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των τεσσάρων Συλλόγων των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Θεσσαλίας και πολλά μέλη των αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς επίσης και μέλη των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ από τους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.
Την σύσκεψη παρακολούθησαν και μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Θεσσαλίας.
Τα μέλη των Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
2. Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η κυβέρνηση και η τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.
3. Πιο συγκεκριμένα την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία να κυρήξει 24ωρη απεργία και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην κατάληψη των Δημαρχείων και άλλων Δημοτικών κτιρίων. Διοργανώνομε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας.
4. Να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες για πιο λόγο αγωνιζόμαστε γιατί πιστεύουμε πως ο αγώνας ο δικός μας είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.
5. Καλούμε όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
6. Να μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης που έχει σαν στόχο την εφαρμογή της αντιλαικής πολιτικής και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων.
7. Καταγγέλουμε όλους τους Δημάρχους που συζητούν και συμφωνούν με τους απεσταλμένους της κας Μέρκελ στο όνομα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας πως θα δώσουν βασικές υπηρεσίες των δήμων σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα Αντιστεκόμαστε και Αντιδρούμε σε αυτή την αδιέξοδη και καταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Σελήνη
24 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».