Σήμερα Πέμπτη στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας και ώρα 11:00 π.μ., με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Ο.Τ.Α. της Θεσσαλίας καθώς επίσης και των μελών των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των τεσσάρων Συλλόγων των Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Θεσσαλίας και πολλά μέλη των αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς επίσης και μέλη των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ από τους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.
Την σύσκεψη παρακολούθησαν και μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Θεσσαλίας.
Τα μέλη των Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
2. Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η κυβέρνηση και η τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.
3. Πιο συγκεκριμένα την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία να κυρήξει 24ωρη απεργία και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην κατάληψη των Δημαρχείων και άλλων Δημοτικών κτιρίων. Διοργανώνομε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας.
4. Να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες για πιο λόγο αγωνιζόμαστε γιατί πιστεύουμε πως ο αγώνας ο δικός μας είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.
5. Καλούμε όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
6. Να μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης που έχει σαν στόχο την εφαρμογή της αντιλαικής πολιτικής και την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων.
7. Καταγγέλουμε όλους τους Δημάρχους που συζητούν και συμφωνούν με τους απεσταλμένους της κας Μέρκελ στο όνομα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας πως θα δώσουν βασικές υπηρεσίες των δήμων σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα Αντιστεκόμαστε και Αντιδρούμε σε αυτή την αδιέξοδη και καταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
9 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»