Από το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών στην Αθήνα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ οργανώνει μεγάλη ενημερωτική-επιστημονική εκδήλωση για όλους τους Καρδιτσιώτες και τους Θεσσαλούς της Αττικής και του Πειραιά, με θέμα τη σεισμική δραστηριότητα και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομού) Καρδίτσας αλλά και ευρύτερα ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι δύο ειδικοί στο αντικείμενο αυτό και διακεκριμένοι στο Πανελλήνιο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, Καρδιτσιώτες καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας, ο κ. Ευθύμης ΛΕΚΚΑΣ, καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Κων/νος ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ, καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο καθηγητής κ. Παπαζάχος θα αναφερθεί στη σεισμικότητα και την ενεργό τεκτονική του Ελλαδικού χώρου και τη σημασία αυτών ειδικά για την περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας. Ο καθηγητής κ. Λέκκας θα ενημερώσει τους ακροατές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που έχουν κάνει η θα κάνουν την εμφάνισή τους στο μέλλον, τόσο στον ορεινό όγκο (Αργιθέα-Άγραφα) όσο και στα πεδινά τμήματα της Καρδίτσας αλλά και στη Δυτική Θεσσαλία ευρύτερα. Οι θεματικές ενότητες των ομιλητών αφορούν όλους τους Καρδιτσιώτες και θα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοφωτογραφικό υλικό για την καλύτερη ενημέρωση των ακροατών.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, κ. Βασίλειος Τσιάκος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 και ΩΡΑ 7.00’ μ.μ. στο Αμφιθέατρο «AUDITORIUM» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (οδός Σίνα 2-4 – δίπλα στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών - ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»).
Πρόκειται για μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν όλοι οι Καρδιτσιώτες και οι Θεσσαλοί της Αττικής και του Πειραιά, αφού αφορά το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας και την ασφάλεια των κτιρίων και των συγγενών μας που κατοικούν μόνιμα ή ευκαιριακά σε ολόκληρο το Νομό Καρδίτσας.
Έχουν προσκληθεί να παραστούν η πολιτική ηγεσία και όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς που σχετίζονται με τα θέματα της αντισεισμικής πολιτικής και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ
Γραφεία: οδός Κάνιγγος 9, ΑΘΗΝΑ (2ος όροφος)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210/8254304 * 6976/704654 * 210/3301370 * 210/8254305 (φαξ)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Facebook: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΣΗ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» (κόκκινη γραμμή).
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (λεωφορειακές γραμμές): 227, 856 (στάση «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ») – 022, 025, 026, 027, 054, 060, 203, 204, 220, 221, 224, 225, 230, 608, 622, 732, 815, Α2, Α3, Α4, Α5, Β2, Β3 & Ε 22 (στάση «ΑΚΑΔΗΜΙΑ»)
ΤΡΟΛΕΫ (γραμμές): 1, 12, 21 (στάση «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ») – 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11, 13 & 15 (στάση «ΑΚΑΔΗΜΙΑ)
Ο χώρος της εκδήλωσης απέχει μόλις 50 μέτρα από κάθε παραπάνω στάση.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
16 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»