Ερώτηση σχετικά με την πορεία της προμήθειας ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ κατέθεσε σήμερα προς τον Περιφερειάρχη, κ. Κ. Αγοραστό, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, με αφορμή τη συμμετοχή από των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στην πανελλαδική επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Πουλάκης, «είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες η σημαντική συμβολή του ΕΚΑΒ στην άμεση ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους πολίτες οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί, κυρίως μέσω της ασφαλούς και ταχείας μεταφοράς τους σε κατάλληλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας και της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής». Ωστόσο, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» υπενθυμίζει τα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ και υπογραμμίζει ότι «παράλληλα με την καθυστέρηση στις πληρωμές και τις προσλήψεις, που βαρύνουν το Υπουργείο Υγείας, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα, έχει εξαγγελθεί η προμήθεια νέων ασθενοφόρων μέσω ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, ζήτημα το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ως Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Θεσσαλίας και το οποίο σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις παραμένει εδώ και καιρό σε εκκρεμότητα».
Στη βάση αυτή, ο κ. Πουλάκης ζητά να πληροφορηθεί από τον περιφερειάρχη ποια έργα σχετικά με την προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, πόσα οχήματα προβλέπεται να αγορασθούν, ποιος ο προϋπολογισμός και ποια η φάση εκτέλεσης κάθε έργου, καθώς και αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας των ασθενοφόρων, αφού, όπως ο ίδιος αναφέρει, «η έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης και δημοπράτησης του έργου της προμήθειας των προβλεπόμενων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων είναι κρίσιμη για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή των Θεσσαλών πολιτών».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
16 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»