Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε για το Ευγένειο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου και μάλιστα με καλούς οιωνούς. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από την πρώτη κιόλας μέρα ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Μετά τον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Διευθυντής σε συνεννόηση και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, κάλεσε τους γονείς να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους αλλά και στα θέματα του σχολείου και να συνεχίσουν την εθελοντική προσφορά τους που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, με τις εξαιρετικές ζωγραφικές παραστάσεις στην αυλή του σχολείου, που έδωσαν μια πιο φιλική, πιο ζεστή και πιο χαρούμενη όψη στους ψυχρούς τοίχους των κτιρίων.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν αμέσως γονείς και μαθητές κι έτσι το πρώτο Σάββατο της νέας σχολικής χρονιάς, ο χώρος του σχολείου έγινε ένα μικρό εργαστήρι για να βαφτούν πόρτες και κάγκελα, να επισκευαστούν θρανία, καθίσματα και έπιπλα, κι άλλες αναγκαίες εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Θετικότατη και συγκινητική ήταν και η συμμετοχή μελών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια κι εργάστηκαν εθελοντικά «για το Σχολείο τους», όπως είπαν, το Σχολείο που στις αίθουσές του φώτισε το νου και την ψυχή σε γενιές και γενιές Αγχιαλιτών και συνεχίζει να το κάνει με άψογο τρόπο ακόμη και σήμερα.
Απόφαση όλων είναι να συνεχιστούν και άλλα Σαββατοκύριακα με εθελοντική εργασία μιας και έχουν αρκετά ακόμα να γίνουν.
Μάλιστα από φέτος λειτουργεί και ολοήμερο σχολείο στον ίδιο χώρο με τη συμμετοχή πολλών μαθητών, που όχι μόνο δέχονται βοήθεια στα μαθήματά τους από ικανότατους εκπαιδευτικούς και εξαιρετικούς ανθρώπους, αλλά έχουν και την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο άλλων μαθημάτων, όπως είναι το μάθημα της Πληροφορικής. Έτσι το σχολείο ζωντανεύει περισσότερες ώρες καθημερινά, εκπληρώνοντας άριστα το σκοπό και το στόχο των πρώτων Αγχιαλιτών, που με θυσίες και κόπους το έχτισαν πέτρα πέτρα για τα δικά τους παιδιά και για να δώσουν συνέχεια στο τόπο αυτό. Επίσης άνοιξαν θέσεις για περισσότερους εκπαιδευτικούς και φυσικά με την αγορά κατάλληλου εξοπλισμού (ψυγείο, φούρνους μικροκυμάτων, τραπεζιών κλπ) το ολοήμερο εξοπλίστηκε πλήρως.
Τέλος με τη σύμφωνη γνώμη του σχολικού Συμβούλου κ. Σδρόλια, του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών του Σχολείου, αλλά και τη σημαντικότατη βοήθεια του προσωπικού του Γενικού Αρχείου του Κράτους ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχείου του Σχολείου που κρύβει πραγματικούς θησαυρούς. Σιγά σιγά έρχεται στο φως για έρευνα και μελέτη ένα κομμάτι της ιστορίας της Νέας Αγχιάλου, καθώς αρχεία και υλικό περασμένων δεκαετιών κατεβαίνουν  από τα ράφια και παρουσιάζονται στα μάτια των σημερινών Αγχιαλιτών, ξυπνώντας αναμνήσεις στους μεγαλύτερους ηλικιακά, δίνοντας γνώση στους νεότερους και στήνοντας γέφυρες ανάμεσα στο παρελθόν κα το παρόν, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει και μέλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
11 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»