Ένα νέο έργο προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ με στόχο την επίλυση του προβλήματος επάρκειας σε νερό της περιοχής του Δήμου Βόλου εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας η αξιολόγηση για την ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του έργου με τίτλο «Ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου», συνολικού προϋπολογισμού 5.412.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος. Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Η αξιοποίηση πηγών του Πηλίου αντιστρέφει την διαδικασία της συνεχούς εκμετάλλευσης των υπόγειων νερών και μειώνει το περιβαλλοντικό κόστος. Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς έχει σαν στόχο την εξάλειψη των φαινομένων έλλειψης πόσιμου νερού στην εν λόγω περιοχή. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία με διαρθρωτικές κινήσεις που κάνουμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καταφέρνουμε και εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση για νέα κομβικά έργα. Το μείζον σήμερα είναι η εξεύρεση πόρων και η χρηματοδότηση. Και αυτό αντιμετωπίζεται με σχέδιο και συνεργασία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου αυτού».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε: «Το έργο “Ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου” είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο μας, καθώς εξασφαλίζει την καλύτερη αξιοποίηση των πηγαίων νερών του Πηλίου προς όφελος της ποιότητας του διανεμόμενου νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του έργου, δίνεται η δυνατότητα για την εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την κατασκευή νέου υδροηλεκτρικού σταθμού από τη ΔΕΥΑΜΒ, ίσης δυναμικότητας με τον ήδη λειτουργούντα»
Δικαιούχος και Κύριος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Μείζονος Περιοχής Βόλου, η οποία καλύπτει εκ του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, ποσό 1.012.000 ευρώ που αφορά σε Φ.Π.Α. και ποσό ύψους 1.001.572 ευρώ που αφορά στην ιδία συμμετοχή της στο έργο.
Με την υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Ένταξης από τη ΔΕΥΑΜΒ, ολοκληρώνεται η ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διαχείρισης πόρων του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. που της έχουν εκχωρηθεί.
Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην κατασκευή αγωγού DN 600 mm, PN 16–25–40 atm, συνολικού μήκους 7,3 χιλιομέτρων, με τις σχετικές χωματουργικές εργασίες, τα σώματα αγκύρωσης και τα λοιπά συνοδευτικά έργα.
Η παροχή σχεδιασμού του αγωγού έχει ληφθεί ίση με 1.200 m3/h, λαμβάνοντας υπόψη τις μέγιστες παροχές των πηγών Ξηρακίων, Καλιακούδας και Μακρινίτσας, των οποίων τα νερά θα μεταφέρει για ενίσχυση του πόσιμου νερού περιοχών εμβέλειας ΔΕΥΑΜΒ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
21 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».