Να μην καταργηθεί η Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας ζητά με επιστολή του ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια. Στην επιστολή του εκφράζει την αντίθεση των τοπικών φορέων και της κοινωνίας και επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την περιοχή. «Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Υπουργείου του οποίου περιίστασθε να αναστείλει τη λειτουργία της Σχολής  Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής σε μια περίοδο όπου οι αντοχές τις κοινωνίας  έχουν φτάσει στα όριά τους.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η Σχολή  Αστυφυλάκων λειτουργεί από τον Μάιο του 2003 σε μια έκταση 4 στρεμμάτων όπου μπορούν να εκπαιδευτούν έως και 200 άτομα. Όλοι οι τοπικοί φορείς έως σήμερα στήριξαν τη λειτουργία της σχολής με ποικίλους τρόπους. Έτσι με την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Σχολής, παραμένει αναξιοποίητο ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και περιουσιακό στοιχείο της ελληνικής πολιτείας. Σε μια περίοδο όπου παρατηρείται μετακίνηση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και επιστροφή στην ελληνική περιφέρεια η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει δομές οι οποίες έχουν αποφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Σχολής  Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα αφουγκραζόμενοι το αίτημα των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για τη διατήρησή της».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 16.58
Σελήνη
13 ημερών
536
Ο Στρατηγός του Βυζαντίου Βελισσάριος, μετά την νίκη του επί των Οστρογότθων του Θεοδωρίχου, εισέρχεται θριαμβευτής στην Ρώμη.
1832
Η Σάμος αναγνωρίζεται από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β΄ ως αυτόνομη ηγεμονία, υποτελής στην Τουρκία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»