Γράφει ο Δομήνικος  Βερίλλης

Την περασμένη εβδομάδα, με σχετικά άρθρα μου, αναφέρθηκα σε 4 σοβαρά θέματα του νομού Καρδίτσας -ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ Ε65, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΤΗΝ 60ΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ- τα οποία είναι στην επικαιρότητα λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών το τελευταίο διάστημα. Επισήμανα συγχρόνως την αδικαιολόγητη  αδράνεια και την απουσία του Δημάρχου Καρδίτσας από κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Αντί οποιασδήποτε αναφοράς στα σοβαρά ζητήματα της περιοχής μας υπήρξε κάποιο, ανώνυμο, δημοσίευμα με τον αόριστη αναφορά «από το Δήμο Καρδίτσας.» με ειρωνικά σχόλια , άσχετα με το θέμα. Ούτε ο κ. Παπαλός, ούτε το γραφείο τύπο, ούτε κάποιο θεσμικό πρόσωπο ή όργανο της δημοτικής Αρχής υπέγραφε το κείμενο γιατί απλούστατα κανένας πλέον δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά ζητήματα της Καρδίτσας για να έχουν μια υπεύθυνη και τεκμηριωμένη άποψη.
Στο δημοσίευμα, λίγο ως πολύ, γίνεται παραδεκτό ότι ο δήμαρχος δεν ασχολείται και δεν γίνονται έργα στο Δήμο Καρδίτσας λόγω της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.
Είναι όμως απορίας άξιον, γιατί συσχετίζουν την αδράνεια του κ. Παπαλού για τα μεγάλα ζητήματα του νομού με τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τα έργα αφορούν μεν την Καρδίτσα όμως δεν χρηματοδοτούνται από το Δήμο Καρδίτσας αλλά από «κεντρικά» χρηματοδοτικά προγράμματα.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι την περίοδο αυτή σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας γίνονται έργα για τα οποία οι πολίτες ενημερώνονται καθημερινά από τα συνεχή δελτία τύπου  και τα δημοσιεύματα των άλλων Δήμων και των Περιφερειών. Πως ισχυρίζεται λοιπόν ότι δεν γίνονται έργα;
Αντίθετα στο δήμο Καρδίτσας ο κ. Παπαλός σήκωσε λευκή σημαία, έχει   εγκαταλείψει την Καρδίτσα και μένει προσκολλημένος στην κατασκευή του αεροδρομίου Μυρίνης και της πλίθινης αγοράς Προδρόμου με χρήματα του Δήμου. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.
Η διαφορά είναι ότι όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας δραστηριοποιούνται πραγματοποιώντας έργα και δράσεις με χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ καθώς και Εθνικών Περιφερειακών ή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και όχι από έσοδα του Δήμου.
Σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μόνη λύση είναι η ανάπτυξη και είναι κρίμα ότι στο δήμο Καρδίτσα αντί για αγώνες και συστηματική δουλειά υπάρχει αδράνεια και αδιαφορία.

Δομήνικος  Βερίλλης

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Σελήνη
18 ημερών
1502
Με συνθήκη μεταξύ Βενετίας και Τουρκίας, η Πελοπόννησος περιέρχεται στην Τουρκία.
1821
Ανεπιτυχής επίθεση των Ελλήνων επαναστατών στο Ναύπλιο.
1943
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την παραδίδουν στις φλόγες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»