Γράφει ο Δομήνικος  Βερίλλης

Την περασμένη εβδομάδα, με σχετικά άρθρα μου, αναφέρθηκα σε 4 σοβαρά θέματα του νομού Καρδίτσας -ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ Ε65, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΤΗΝ 60ΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ- τα οποία είναι στην επικαιρότητα λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών το τελευταίο διάστημα. Επισήμανα συγχρόνως την αδικαιολόγητη  αδράνεια και την απουσία του Δημάρχου Καρδίτσας από κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Αντί οποιασδήποτε αναφοράς στα σοβαρά ζητήματα της περιοχής μας υπήρξε κάποιο, ανώνυμο, δημοσίευμα με τον αόριστη αναφορά «από το Δήμο Καρδίτσας.» με ειρωνικά σχόλια , άσχετα με το θέμα. Ούτε ο κ. Παπαλός, ούτε το γραφείο τύπο, ούτε κάποιο θεσμικό πρόσωπο ή όργανο της δημοτικής Αρχής υπέγραφε το κείμενο γιατί απλούστατα κανένας πλέον δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά ζητήματα της Καρδίτσας για να έχουν μια υπεύθυνη και τεκμηριωμένη άποψη.
Στο δημοσίευμα, λίγο ως πολύ, γίνεται παραδεκτό ότι ο δήμαρχος δεν ασχολείται και δεν γίνονται έργα στο Δήμο Καρδίτσας λόγω της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.
Είναι όμως απορίας άξιον, γιατί συσχετίζουν την αδράνεια του κ. Παπαλού για τα μεγάλα ζητήματα του νομού με τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τα έργα αφορούν μεν την Καρδίτσα όμως δεν χρηματοδοτούνται από το Δήμο Καρδίτσας αλλά από «κεντρικά» χρηματοδοτικά προγράμματα.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι την περίοδο αυτή σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας γίνονται έργα για τα οποία οι πολίτες ενημερώνονται καθημερινά από τα συνεχή δελτία τύπου  και τα δημοσιεύματα των άλλων Δήμων και των Περιφερειών. Πως ισχυρίζεται λοιπόν ότι δεν γίνονται έργα;
Αντίθετα στο δήμο Καρδίτσας ο κ. Παπαλός σήκωσε λευκή σημαία, έχει   εγκαταλείψει την Καρδίτσα και μένει προσκολλημένος στην κατασκευή του αεροδρομίου Μυρίνης και της πλίθινης αγοράς Προδρόμου με χρήματα του Δήμου. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.
Η διαφορά είναι ότι όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας δραστηριοποιούνται πραγματοποιώντας έργα και δράσεις με χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ καθώς και Εθνικών Περιφερειακών ή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και όχι από έσοδα του Δήμου.
Σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μόνη λύση είναι η ανάπτυξη και είναι κρίμα ότι στο δήμο Καρδίτσα αντί για αγώνες και συστηματική δουλειά υπάρχει αδράνεια και αδιαφορία.

Δομήνικος  Βερίλλης

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.08
Δύση: 19.58
Σελήνη
20 ημερών
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».