Την έντονη ανησυχία της Δημοτικής Αρχής Βόλου προκαλούν οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης-αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινώτης με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, υπογραμμίζει την ανάγκη επανεκτίμησης του σχεδιασμού, προκειμένου να αποφευχθούν επιλογές που θα υποβαθμίσουν το επιχειρησιακό έργο και τις δυνατότητες διάσωσης στο Νομό Μαγνησίας, με σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει συγκεκριμένα στην επιστολή του ότι η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η οποία εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Μακρυχωρίου, προσφέρει σημαντική βοήθεια στο Βόλο και σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, χάρις στην άριστη επιχειρησιακή της ικανότητα. Ειδικότερα, ενισχύει-καλύπτει την επιχειρησιακή δραστηριότητα της Π.Υ. Βόλου και των κλιμακίων αυτής (Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο-Αλμυρό-Αργαλαστή) σε μεγάλα και δύσκολα συμβάντα, όπως αγροτοδασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, βιομηχανικά ατυχήματα και συμβάντα ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, προβλήματα λόγω σεισμικής δραστηριότητας, διασώσεις-ανεύρεση ατόμων στον ορεινό όγκο του Πηλίου, της Όθρυος και των νησιών), καθώς διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και επίσημα πιστοποιημένη ορειβατική ομάδα.

Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε συμβάντα με ιδιαιτερότητες, όπως αεροπορικά ατυχήματα, χημικά ατυχήματα (φυσικό αέριο, υγραέριο, υγρά καύσιμα), καθώς διαθέτει ειδικά διασωστικά εργαλεία και οχήματα για τέτοιες περιπτώσεις. Σημειώνεται ότι στο Βόλο λειτουργούν δύο Βιομηχανικές Περιοχές, οι οποίες καλύπτονται από την 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας. Τέλος, συστεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Πυρ/κού Σώματος μαζί με την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας και δεν τίθεται θέμα λειτουργικών εξόδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
16 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»