Την έντονη ανησυχία της Δημοτικής Αρχής Βόλου προκαλούν οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης-αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινώτης με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, υπογραμμίζει την ανάγκη επανεκτίμησης του σχεδιασμού, προκειμένου να αποφευχθούν επιλογές που θα υποβαθμίσουν το επιχειρησιακό έργο και τις δυνατότητες διάσωσης στο Νομό Μαγνησίας, με σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει συγκεκριμένα στην επιστολή του ότι η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η οποία εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Μακρυχωρίου, προσφέρει σημαντική βοήθεια στο Βόλο και σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας, χάρις στην άριστη επιχειρησιακή της ικανότητα. Ειδικότερα, ενισχύει-καλύπτει την επιχειρησιακή δραστηριότητα της Π.Υ. Βόλου και των κλιμακίων αυτής (Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο-Αλμυρό-Αργαλαστή) σε μεγάλα και δύσκολα συμβάντα, όπως αγροτοδασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, βιομηχανικά ατυχήματα και συμβάντα ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, προβλήματα λόγω σεισμικής δραστηριότητας, διασώσεις-ανεύρεση ατόμων στον ορεινό όγκο του Πηλίου, της Όθρυος και των νησιών), καθώς διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και επίσημα πιστοποιημένη ορειβατική ομάδα.

Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε συμβάντα με ιδιαιτερότητες, όπως αεροπορικά ατυχήματα, χημικά ατυχήματα (φυσικό αέριο, υγραέριο, υγρά καύσιμα), καθώς διαθέτει ειδικά διασωστικά εργαλεία και οχήματα για τέτοιες περιπτώσεις. Σημειώνεται ότι στο Βόλο λειτουργούν δύο Βιομηχανικές Περιοχές, οι οποίες καλύπτονται από την 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας. Τέλος, συστεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Πυρ/κού Σώματος μαζί με την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας και δεν τίθεται θέμα λειτουργικών εξόδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.08
Δύση: 19.58
Σελήνη
21 ημερών
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».