Με εισήγηση του Δημάρχου Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλου η οικονομική επιτροπή του Δ. Σοφάδων ακύρωσε το διαγωνισμό του έργου «Καθαρισμός αντιπλημμυρικών καναλιών» προϋπολογισμού 45.000 € ο οποίος δημοπρατήθηκε για 2η φορά μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε. Με το συγκεκριμένο έργο η δημοτική αρχή θέλει να αντιμετωπίσει ένα μέρος απ΄ το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή με τα κανάλια που χρειάζονται καθαρισμό σε μεγάλη έκταση. Για το λόγο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκπόνησε στην αρχή του έτους σχετική μελέτη και προωθήθηκε η ανάθεση του έργου μετά από διαγωνισμό. Στον πρώτο διαγωνισμό που έγινε στις 22/6/12 δεν αναδείχθηκε ανάδοχος και ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε  στις 9/7/2012.
Στο διαγωνισμό αυτό κατατέθηκαν 7 προσφορές με ποσοστά έκπτωσης που κυμάνθηκαν μεταξύ 2% και 3 %. Οι προσφορές κρίθηκαν απ’ το Δήμαρχο Σοφάδων χαμηλές και εισηγήθηκε γι’ αυτό το λόγο την ακύρωση του διαγωνισμού ως ασύμφορο και την επανάληψή του στο μέλλον, όταν όμως οι κλιματολογικές συνθήκες επιτρέψουν την εκτέλεση του έργου.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά την απόφαση  της οικονομικής επιτροπής δήλωσε :
« Δυστυχώς ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο για τους αγρότες του Δήμου μας καθυστέρησε πάρα πολύ. Για την καθυστέρηση αυτή ευθύνη φέρουν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια κερδίζοντας σε βάρος του δήμου και των δημοτών. Είμαστε αποφασισμένοι, όσο περνάει απ’ το χέρι μας, αυτό να το αποτρέψουμε. Ακόμα κι αν αυτό καμιά φορά δημιουργεί πρόβλημα στη γρήγορη προώθηση των έργων.
Σεβόμαστε την περιουσία του Δήμου και προσπαθούμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο ακόμα και το τελευταίο ευρώ».

Ο Δ. Σοφάδων τους τελευταίους 5 μήνες δημοπράτησε 15 έργα συνολικά με μέσο ποσοστό έκπτωσης 45 % περίπου.

Τα έργα αυτά είναι : (πατήστε εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
16 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»