Η Ελλάδα σήμερα. Τρεις αυτοκτονίες κάθε 2 ημέρες. Ανεργία. Μισθοί πείνας. Η χώρα δεμένη χειροπόδαρα από τους κυβερνώντες έρμαιο των δανειστών της. Οι τραπεζίτες  μετατράπηκαν σε άπορα ορφανά και ζητούν τη στήριξη μας για να συνεχίσουν να μας χρεώνουν  τόκους. Ο κόσμος της εργασίας δέχεται πόλεμο για να επιβιώσει ο  καπιταλισμός της παρακμής. Και η επίθεση συνεχίζεται. Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση της “εκλεγμένης κυβέρνησης” έγινε “ναι σε όλα” και αδιακρίτως και έναρξη για άνευ όρων καταστολή και κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σε τούτο το σκηνικό ζόφου νεκρανασταίνονται τα ναζιστικά ιδεολογήματα. Για να αντισταθμίσουν την πραγματική λαϊκή οργή και το αντιμνημονιακό κίνημα που φουντώνει, τα ξεπουλημένα ΜΜΕ προβάλλουν τους υμνητές του Χίτλερ –την συμμορία της Χρυσής Αυγής- που εμφανίζεται τάχα ενάντια στο Σύστημα, τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Αυτοί που στην πράξη είναι δεκανίκι του Συστήματος όπως φάνηκε και από το μπλοκάρισμα στη Βουλή της συζήτησης για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.
Στρέφουν την ρητορική του μίσους τους κυρίως ενάντια στους αδύναμους. Αγαπημένος τους στόχος οι μετανάστες. Οι ξένοι, ο αιώνιος αποδιοπομπαίος τράγος. Αλλά δεν περιορίζονται εκεί. Επιθέσεις εναντίον αριστερών  και αναρχικών στην Αθήνα,  ομοφυλόφιλοι στοχοποιούνται, οι ρομά.  Σκηνές βγαλμένες από την Γερμανία του μεσοπολέμου. Με όπλο το ψέμα και τον φόβο (τα μόνα όπλα των ναζιστών) στρέφουν το μίσος τους ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό από τα φασιστικά τους πρότυπα, επιτίθενται σε κάθε αληθινή φωνή αντίστασης στο ξεπούλημα της χώρας. Κάνουν φθηνή γκαιμπελίστικη προπαγάνδα με το δήθεν κοινωνικό τους έργο πάντα και μόνο  μπροστά στις κάμερες.
Απέναντι σ'αυτό τον παραλογισμό, που πουλάει την αποκτήνωση για ιδεολογία και το λαϊκισμό για πολιτικό λόγο εμείς πολίτες της Καρδίτσας  ενώνουμε τις δυνάμεις μας , παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτικές οπτικές, λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, αποφασίζουμε δράσεις:

Στο διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση το χρώμα, τη θρησκεία , την καταγωγή απαντάμε με: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ .
Στην επίθεση κράτους και παρακράτους στα δικαιώματά μας απαντάμε:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Στο δίλλημα ανάμεσα στην ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στον ΦΑΣΙΣΜΟ απαντάμε με :
ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,  ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αυτοί που κλέβουν τις ζωές μας, αυτοί που στρέφουν φτωχό εναντίον φτωχού, εργαζόμενο εναντίον εργαζομένου  θα μας βρουν απέναντι τους ενωμένους .

Καλούμε κάθε συμπολίτη μας, εργαζόμενο, άνεργο, αγρότη, επαγγελματία, μαθητή και σπουδαστή, γυναίκες και άντρες, να αγωνιστούμε ενάντια στην εξάπλωση του φασισμού, ο οποίος πλέον απέκτησε και κοινοβουλευτικό μανδύα.
Δεν περισσεύει κανένας. ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑKTIΟΥΝΤΑΙ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».