Σε σύνταγμα, Προπύλαια και Ομόνοια

 Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 9 απόψε το βράδυ τα τρία συλλαλητήρια που είχαν διοργανωθεί στο κέντρο της Αθήνας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Κεντρικό σύνθημα των συμμετεχόντων σε αυτά ήταν «να καταψηφισθούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στα συλλαλητήρια πήραν μέρος περισσότεροι από έξι χιλιάδες διαδηλωτές.

«Με μαζικό αγώνα και ειρηνικά συλλαλητήρια οι Έλληνες εργαζόμενοι στέλνουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και τόνισε πως οι πολιτικές της τρόικας είναι και άδικες και αδιέξοδες. «Όσο συνεχίζονται αυτές οι εμμονές και οι αδιέξοδες πολιτικές, τόσο η κυβέρνηση θα συναντά αγώνες και αντιδράσεις. Καμία απαγόρευση και αυταρχικό μέτρο δεν μπορεί να κάμψει τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων».
«Απάνθρωπα και αναποτελεσματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς και κάλεσε τους εργαζόμενους να ανατρέψουν το μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό. Τόνισε πως τα μέτρα διαλύουν και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος ενώ τόνισε ότι τα συνδικάτα της Ελλάδας συντονίζουν τη δράση τους με τα συνδικάτα της Ευρώπης, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι λαοί πλήττονται από τη λιτότητα και οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση.
«Οι Έλληνες εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που κατεδαφίζει το κράτος και τις υπηρεσίες του, τα δημόσια αγαθά και οδηγεί σε φτώχια και εξαθλίωση την κοινωνία μας. Ενόψει της επίσκεψης της Καγκελαρίου Μέρκελ, δεν εναντιωνόμαστε στον ίδιο τον Γερμανικό λαό αλλά στις υφεσιακές πολιτικές που επιβάλλει η Γερμανία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός θα παλέψει για μια κοινωνία αλληλεγγύης», δήλωσε, επίσης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή "ethnos.gr"

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
11 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»