Σε σύνταγμα, Προπύλαια και Ομόνοια

 Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 9 απόψε το βράδυ τα τρία συλλαλητήρια που είχαν διοργανωθεί στο κέντρο της Αθήνας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Κεντρικό σύνθημα των συμμετεχόντων σε αυτά ήταν «να καταψηφισθούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στα συλλαλητήρια πήραν μέρος περισσότεροι από έξι χιλιάδες διαδηλωτές.

«Με μαζικό αγώνα και ειρηνικά συλλαλητήρια οι Έλληνες εργαζόμενοι στέλνουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και τόνισε πως οι πολιτικές της τρόικας είναι και άδικες και αδιέξοδες. «Όσο συνεχίζονται αυτές οι εμμονές και οι αδιέξοδες πολιτικές, τόσο η κυβέρνηση θα συναντά αγώνες και αντιδράσεις. Καμία απαγόρευση και αυταρχικό μέτρο δεν μπορεί να κάμψει τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων».
«Απάνθρωπα και αναποτελεσματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς και κάλεσε τους εργαζόμενους να ανατρέψουν το μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό. Τόνισε πως τα μέτρα διαλύουν και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος ενώ τόνισε ότι τα συνδικάτα της Ελλάδας συντονίζουν τη δράση τους με τα συνδικάτα της Ευρώπης, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι λαοί πλήττονται από τη λιτότητα και οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση.
«Οι Έλληνες εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που κατεδαφίζει το κράτος και τις υπηρεσίες του, τα δημόσια αγαθά και οδηγεί σε φτώχια και εξαθλίωση την κοινωνία μας. Ενόψει της επίσκεψης της Καγκελαρίου Μέρκελ, δεν εναντιωνόμαστε στον ίδιο τον Γερμανικό λαό αλλά στις υφεσιακές πολιτικές που επιβάλλει η Γερμανία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός θα παλέψει για μια κοινωνία αλληλεγγύης», δήλωσε, επίσης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή "ethnos.gr"

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Σελήνη
20 ημερών
685
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος και τον διαδέχεται ο υιός του Ιουστινιανός Β΄.
1913
Μετά την ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού, καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας, βαθειά μέσα στο βουλγαρικό έδαφος.
1920
Η Μεραρχία Σμύρνης φθάνει στην Αρκαδιούπολη (Λουλέ Μπουργκάζ), μετά από ταχεία προέλαση στην Ανατολική Θράκη.
1944
Οι Γερμανοί εκτελούν με ξιφολόγχη Έλληνες στην Σιάτιστα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».