Να μην καταργηθεί η ισχύουσα ενίσχυση των επιχειρήσεων (50% επί του κόστους επένδυσης) στα νησιά που ανήκουν διοικητικά στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Το νέο σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε αλλάζει το υπάρχον νομικό καθεστώς, που αφορά στις ιδιωτικές επενδύσεις  για τα νησιά, κάτι που, όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης θα επηρεάσει αρνητικά την προσέλκυση επενδύσεων και κατ’ επέκταση την αναπτυξιακή προσπάθεια ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Πρόσφατα παρουσιάστηκε η αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Στο Σχέδιο Νόμου για τη Διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, στο άρθρο 21 παρ. 4, καταργείται η παρ. 13 του άρθρου 5 του Ν. 3908/2011, σύμφωνα με την οποία : «Στα επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται στα νησιά και στις περιφερειακές ενότητες νήσων που ανήκουν  διοικητικά στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας παρέχονται τα ανώτατα ποσοστά του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, κατά μέγεθος επιχείρησης και μέχρι το ποσοστό 50% του ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης».
Σε μια περίοδο που η οικονομία μας γνωρίζει βαθιά ύφεση, οι μαζικές παραγωγικές επενδύσεις αποτελούν τη μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση. Τα αναπτυξιακά κίνητρα του Ν. 3908/11 αποτελούν, αναμφισβήτητα, μια θετική πρωτοβουλία, που μπορεί να συμβάλλουν, υπό όρους, στην αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη διεύρυνση της απασχόλησης και των εξαγωγών.
Δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ηπειρωτική Περιφέρεια και οι Βόρειες Σποράδες ανήκουν διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, η ενδεχόμενη ψήφιση της ανωτέρω διάταξης του Σχεδίου Νόμου θα επηρεάσει αρνητικά την προσέλκυση επενδύσεων και κατ’ επέκταση την αναπτυξιακή προσπάθεια ολόκληρης της Θεσσαλίας. Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε να επανεξετάσετε την πρότασή σας περί κατάργησης της παρ. 13 του άρθρου 5 του Ν. 3908/2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
22 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».