Να μην καταργηθεί η ισχύουσα ενίσχυση των επιχειρήσεων (50% επί του κόστους επένδυσης) στα νησιά που ανήκουν διοικητικά στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Το νέο σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε αλλάζει το υπάρχον νομικό καθεστώς, που αφορά στις ιδιωτικές επενδύσεις  για τα νησιά, κάτι που, όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης θα επηρεάσει αρνητικά την προσέλκυση επενδύσεων και κατ’ επέκταση την αναπτυξιακή προσπάθεια ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Πρόσφατα παρουσιάστηκε η αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Στο Σχέδιο Νόμου για τη Διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, στο άρθρο 21 παρ. 4, καταργείται η παρ. 13 του άρθρου 5 του Ν. 3908/2011, σύμφωνα με την οποία : «Στα επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται στα νησιά και στις περιφερειακές ενότητες νήσων που ανήκουν  διοικητικά στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας παρέχονται τα ανώτατα ποσοστά του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, κατά μέγεθος επιχείρησης και μέχρι το ποσοστό 50% του ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης».
Σε μια περίοδο που η οικονομία μας γνωρίζει βαθιά ύφεση, οι μαζικές παραγωγικές επενδύσεις αποτελούν τη μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση. Τα αναπτυξιακά κίνητρα του Ν. 3908/11 αποτελούν, αναμφισβήτητα, μια θετική πρωτοβουλία, που μπορεί να συμβάλλουν, υπό όρους, στην αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη διεύρυνση της απασχόλησης και των εξαγωγών.
Δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ηπειρωτική Περιφέρεια και οι Βόρειες Σποράδες ανήκουν διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, η ενδεχόμενη ψήφιση της ανωτέρω διάταξης του Σχεδίου Νόμου θα επηρεάσει αρνητικά την προσέλκυση επενδύσεων και κατ’ επέκταση την αναπτυξιακή προσπάθεια ολόκληρης της Θεσσαλίας. Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε να επανεξετάσετε την πρότασή σας περί κατάργησης της παρ. 13 του άρθρου 5 του Ν. 3908/2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.44
Δύση: 16.59
Σελήνη
17 ημερών
1943
Τα χιτλερικά στρατεύματα εκτελούν 1.048 κατοίκους των Καλαβρύτων και των γειτονικών χωριών, πολλά από τα οποία πυρπολούν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»