10.374 χρήστες παγκοσμίως έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους την εφαρμογή

Περισσότεροι από 10.000 χρήστες iPhone σε όλο τον κόσμο διαθέτουν την τουριστική εφαρμογή του Βόλου στα κινητά τους, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ειδικότερα, τον τουριστικό οδηγό του Βόλου έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους τηλέφωνο 10.374 χρήστες, σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε μηνών, γεγονός που σημαίνει ότι, σε μια άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια τουριστική αγορά που τα πάντα συμβαίνουν on-line, ο Δήμος Βόλου δίνει το στίγμα του αξιοποιώντας συντονισμένα και με σχέδιο τις νέες τεχνολογίες.
Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου - Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, τον Μάιο του 2012 δημοσιεύτηκε η εφαρμογή τουριστικού οδηγού του Βόλου στο iPhone. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της πόλης του Βόλου, η οποία προωθήθηκε με τη δημιουργία του νέου τουριστικού διαδικτυακού τόπου του Δήμου Βόλου www.volosinfo.gr.
Η εφαρμογή «Τουριστικός Οδηγός του Βόλου» παρέχει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες, για όσους σκέφτονται να επισκεφτούν το Βόλο ή όσους βρίσκονται ήδη στην πόλη και θέλουν να ενημερωθούν για το τι υπάρχει γύρω τους. Αξιοθέατα, παραλίες, χωριά, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, αρχιτεκτονική, δραστηριότητες και πολλές ακόμη πληροφορίες, είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Επιπλέον, η εφαρμογή με τη χρήση GPS βρίσκει τη θέση του χρήστη στον χάρτη και τον πλοηγεί στο σημείο ενδιαφέροντος. Πολύ σημαντικός είναι και ο διαδραστικός χαρακτήρας, καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τις πληροφορίες τόσο στο facebook όσο και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.
Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν από το App Store του iPhone, ενώ πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στα κινητά τύπου Android. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην ελληνική έκδοση, ενώ με την ανάπτυξη της Αγγλικής έκδοσης του site θα υπάρξει άμεση αντίστοιχη αγγλική γλώσσα.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Μπαρτζιώκα, στόχος είναι η αξιοποίηση των πιο καινοτόμων μέσων, όπως είναι και τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου το νέο site να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο για την τουριστική προβολή του ενιαίου Δήμου Βόλου και την υποστήριξη της εξωστρέφειας της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
22 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».