Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές
Σας καλούμε σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.
Την Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2012 στις 9:00πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καρδίτσας Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε.

Στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, εμείς όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες κατέχαμε στα χέρια μας ένα τμήμα της αγοράς και μέσω της επαγγελματικής μας δραστηριότητας καρπωνόμασταν ένα μέρος των κερδών. Σε καιρούς καπιταλιστικής κρίσης, η κερδοφορία των μονοπωλίων συρρικνώνεται έτσι αναζητούν νέες αγορές, για να καλύψουν τις ζημιές τους και να επανέρθουν στην κερδοφορία.
Γι’ αυτό και σκύβουν πάνω από το κομμάτι της αγοράς που έχουμε στα χέρια μας και απειλούν να μας πετάξουν έξω από την αγορά για να το καρπωθούν αυτοί.

Το πολιτικό τους προσωπικό, κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και ΕΕ, προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να μας κοροϊδέψουν και να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, αποκοιμίζοντας μας με ψεύτικές υποσχέσεις και κούφια λόγια.

Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, οι μόνοι που συνεχίζουν να έχουν κέρδη και στην περίοδο της κρίσης, απολαμβάνουν τις φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις που τους έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις, και διευρύνονται σήμερα στο όνομα της ανάκαμψης από την κρίση.
Για να χρυσώσουν το χάπι της φοροεπιδρομής και για να παραστήσουν τους ευαίσθητους, ανακοίνωσαν νέες ρυθμίσεις και αύξηση των δόσεων για τα χρέη στην εφορία.

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
Όσες δόσεις και να βάλουν, όσες ρυθμίσεις και να κάνουν, το πρόβλημα δεν λύνεται.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

Ο νέος φορολογικός νόμος είναι εργαλείο εξόντωσης της τάξης μας, είναι ο κορμός της κυρίαρχης πολιτικής τους που προσπαθεί να μας αφανίσει.

Με την επιβολή φορολογικού συντελεστή 30-35% από το πρώτο € , με νέα κλεισίματα χρήσεων, νέα αντικειμενικά κριτήρια, με την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000,00€ κλπ θα οδηγήσουν σε κλείσιμο  χιλιάδες ακόμα ελεύθερους επαγγελματίες.

Δώσαμε μια πρώτη απάντηση με τη μεγάλη συμμέτοχη στην απεργία με το ΠΑΜΕ στις 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μας μπορούμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανεργία και τη εξαθλίωση.

Η μοναδική διέξοδος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, και  τη βελτίωση της θέσης μας, είναι η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει,  με αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.

Σε αυτόν το δρόμο καλούμε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν μετατραπεί σε χειροκροτητές της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
•Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
•Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
•Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
•Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
•Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
•Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Καλούμε τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα
στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καρδίτσας  την Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2012 στις 9:00πμ που συνδιοργανώνουν η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.

Επίσης διαδηλώνουμε μαζί με το ΠΑΜΕ κατά της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ  την Τρίτη 9 Οκτώβρη  στις 7:00μμ στην Κεντρική πλατεία.

Η γραμματεία Καρδίτσας της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Σελήνη
24 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».