Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές
Σας καλούμε σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.
Την Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2012 στις 9:00πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καρδίτσας Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε.

Στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, εμείς όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες κατέχαμε στα χέρια μας ένα τμήμα της αγοράς και μέσω της επαγγελματικής μας δραστηριότητας καρπωνόμασταν ένα μέρος των κερδών. Σε καιρούς καπιταλιστικής κρίσης, η κερδοφορία των μονοπωλίων συρρικνώνεται έτσι αναζητούν νέες αγορές, για να καλύψουν τις ζημιές τους και να επανέρθουν στην κερδοφορία.
Γι’ αυτό και σκύβουν πάνω από το κομμάτι της αγοράς που έχουμε στα χέρια μας και απειλούν να μας πετάξουν έξω από την αγορά για να το καρπωθούν αυτοί.

Το πολιτικό τους προσωπικό, κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και ΕΕ, προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να μας κοροϊδέψουν και να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, αποκοιμίζοντας μας με ψεύτικές υποσχέσεις και κούφια λόγια.

Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, οι μόνοι που συνεχίζουν να έχουν κέρδη και στην περίοδο της κρίσης, απολαμβάνουν τις φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις που τους έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις, και διευρύνονται σήμερα στο όνομα της ανάκαμψης από την κρίση.
Για να χρυσώσουν το χάπι της φοροεπιδρομής και για να παραστήσουν τους ευαίσθητους, ανακοίνωσαν νέες ρυθμίσεις και αύξηση των δόσεων για τα χρέη στην εφορία.

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
Όσες δόσεις και να βάλουν, όσες ρυθμίσεις και να κάνουν, το πρόβλημα δεν λύνεται.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

Ο νέος φορολογικός νόμος είναι εργαλείο εξόντωσης της τάξης μας, είναι ο κορμός της κυρίαρχης πολιτικής τους που προσπαθεί να μας αφανίσει.

Με την επιβολή φορολογικού συντελεστή 30-35% από το πρώτο € , με νέα κλεισίματα χρήσεων, νέα αντικειμενικά κριτήρια, με την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000,00€ κλπ θα οδηγήσουν σε κλείσιμο  χιλιάδες ακόμα ελεύθερους επαγγελματίες.

Δώσαμε μια πρώτη απάντηση με τη μεγάλη συμμέτοχη στην απεργία με το ΠΑΜΕ στις 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μας μπορούμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανεργία και τη εξαθλίωση.

Η μοναδική διέξοδος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, και  τη βελτίωση της θέσης μας, είναι η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει,  με αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.

Σε αυτόν το δρόμο καλούμε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν μετατραπεί σε χειροκροτητές της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
•Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
•Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
•Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
•Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
•Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
•Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Καλούμε τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα
στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καρδίτσας  την Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2012 στις 9:00πμ που συνδιοργανώνουν η ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.

Επίσης διαδηλώνουμε μαζί με το ΠΑΜΕ κατά της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ  την Τρίτη 9 Οκτώβρη  στις 7:00μμ στην Κεντρική πλατεία.

Η γραμματεία Καρδίτσας της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
9 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»