Μέλος του Δ.Σ ο Δήμαρχος Σοφάδων

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι του Δ. Δωρίδος την περασμένη εβδομάδα. Παρόντες  ήταν ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας το Δήμο Σοφάδων, Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες των Δήμων , Amal από τη Σουηδία, Commune of Molveno από την Ιταλία, Siofok από την Ουγγαρία, Λάρνακα και Παραλιμνίου από την Κύπρο, των Κοινοτήτων Αλάσσας και Βοροκλήνης από την Κύπρο, Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Θηβαίων, Καρδίτσας, Λίμνη Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού και Δωρίδος στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία. 
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, υπεγράφη η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου ενώ εκλέχτηκε και προσωρινό διοικητικό Συμβούλιο.  Μέλος του Δ. Σ είναι και ο Δήμαρχος Σοφάδων καθώς και οι Δήμαρχοι Δωρίδος, Μαραθώνα, Ναυπακτίας και Λάρνακας από την Κύπρο.
Ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες για την πρόσκληση αλλά και για τις δυνατότητες που προσφέρονται στο Δ. Σοφάδων  μέσω του Δικτύου Πόλεων με Λίμνη , παρουσίασε στις ελληνικές και ξένες αντιπροσωπείες τα βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε :
•Στο φυσικό περιβάλλον του Δήμου όπου κυριαρχεί έντονα το δασικό στοιχείο κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές αλλά και στη φυσική χλωρίδα και πανίδα η οποία περιλαμβάνει δασική βλάστηση, θάμνους, αρωματικά φυτά αλλά και πολλά είδη ζώων.
•Στους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν στο Δήμο, οι οποίοι όμως επί το πλείστον είναι ανεκμετάλλευτοι, αναξιοποίητοι και ανεξερεύνητοι αλλά υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης.
•Στα πάμπολλα θρησκευτικά μνημεία ιδιαίτερης θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας, στα βυζαντινά μνημεία αλλά και στα νεώτερα μνημεία και τις προστατευόμενες περιοχές( νερόμυλοι, βιότοποι, υγρότοποι, τοπία ιδιαίτερου κάλλους)
•Στις Λουτροπόλεις του Δήμου και πιο συγκεκριμένα  στη Λουτρόπολη Σμοκόβου και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της αλλά και στα Ιαματικά Νερά Δρανίστας – Καΐτσας.
•Στο πλατανόδασος του Ανωγείου, το μοναδικό πλατανόδασος της Πεδινής Θεσσαλίας και στο Σοφαδίτη Ποταμό , του οποίου η αξιοποίηση ξεκινά άμεσα.

Η ομιλία του όμως επικεντρώθηκε στην τεχνητή Λίμνη Σμοκόβου για την οποία αναλυτικά ανέφερε :
« Πρόκειται για τη νεαρότερη σε ηλικία Λίμνη της χώρας η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο στις πλαγιές των Αγράφων  και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί αρδευτικούς και υδρευτικούς σκοπούς αλλά και για την παραγωγή ενέργειας.
Οι υδρευτικοί σκοποί ικανοποιούνται πλήρως  με την πρόσφατη προώθηση του έργου  « Ύδρευση της Ανατολικής Πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 42,5 εκατ. Ευρώ. Για την παραγωγή ενέργειας, υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης της λίμνης και των ποταμών απ’ αυτές που ήδη αξιοποιούνται σήμερα.
Εκείνο όμως που είναι απογοητευτικό είναι η προώθηση των έργων για αρδευτικούς σκοπούς. Με τους ρυθμούς που προχωράνε τα έργα , το κλειστό αρδευτικό που προβλέπεται να κατασκευαστεί, θα ολοκληρωθεί στα επόμενα 100 χρόνια.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες  θ’ αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο για την υλοποίηση των σκοπών που εξυπηρετεί σήμερα η Λίμνη αλλά και για πολλές άλλες δραστηριότητες και σκοπούς που θα ευνοήσουν το μέλλον του Δ. Σοφάδων».
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει άμεσα πιθανώς στη Ναύπακτο προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να θέσει στόχους και προτεραιότητες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.47
Δύση: 17.33
Σελήνη
12 ημερών
1720
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Αυξέντιος από την Ήπειρο.
1822
Φονεύεται από τους Τούρκους ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων.
1823
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στο Λασίθι Κρήτης.
1827
Σώμα 500 ανδρών επιχειρεί να καταλάβει το μοναστήρι "Άγιος Σπυρίδων" στην Καστέλλα του Πειραιά.
1955
Οι αγγλικές αρχές κατοχής κατάσχουν στην Πάφο πολεμικό υλικό που κατέπλευσε από την ελεύθερη Ελλάδα για την ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…