Aπό Περιφέρεια Θεσσαλίας - Αντιπεριφέρεια Λάρισας - ΚΑΠΕ

Διήμερο εκδηλώσεων για το βιοαέριο, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού  και της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και το ΚΑΠΕ  (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας), στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Αδειοδότηση Έργων Βιοαερίου», ενώ την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί φόρουμ με θέμα «Ανάπτυξη της Αγοράς βιοαερίου σε περιφερειακό επίπεδο – εμπόδια και προοπτικές».
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις εργασίες του φόρουμ και να ενημερωθούν από τους ειδικούς για τις προοπτικές του βιοαερίου.

Ο τομέας του βιοαερίου εμφανίζει σήμερα σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες συνεχή εξέλιξη και η αγορά βιοαερίου στις χώρες αυτές συνεχώς επεκτείνεται (πχ. Γερμανία, Αυστρία). Την ίδια στιγμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, η παραγωγή και χρήση του βιοαερίου είναι ακόμη περιορισμένη, αν και το δυναμικό είναι σημαντικό.
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο BiogasIN, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος της ΕΕ «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» και αποτελεί μία πρωτοβουλία για τη βελτίωση του αδειοδοτικού και χρηματοδοτικού πλαισίου και των συνθηκών για την εγκατάσταση νέων μονάδων βιοαερίου σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του είναι η ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό με ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση μικρής κλίμακας αγροτο-κτηνοτροφικών μονάδων.

Σεμινάριο για το Βιοαέριο
Σκοπός του σεμιναρίου με θέμα «Αδειοδότηση Έργων Βιοαερίου» είναι η  ενημέρωση και κατάρτιση των ενδιαφερομένων σε θέματα που σχετίζονται με το βιοαέριο και τις δυνατότητες που δημιουργούνται από την ενεργειακή του εκμετάλλευση.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση βιoαερίου σε μικρής κλίμακας αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, των πλεονεκτημάτων που αυτή συνεπάγεται και στην αδειοδοτική διαδικασία έργων βιοαερίου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης που  ασχολούνται με την αδειοδότηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κυρίως έργων βιοαερίου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν:
Η παρούσα κατάσταση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, οι δυνατότητες και  τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση και χρήση του βιοαερίου, οι διαδικασίες αδειοδότησης, τα  εμπόδια και οι προοπτικές.
Δηλώσεις συμμετοχής
Η συμμετοχή στο σεμινάριο, που  θα έχει διάρκεια 6 διδακτικές ώρες, είναι ελεύθερη. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό πληροφοριακό υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κ. Χ. Σπυροπούλου, τηλ. 210 6603291, φαξ 210 6603305, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . http://www.biogasin.org

Φόρουμ για το βιοαέριο
Σκοποί του φόρουμ με θέμα «Ανάπτυξη της Αγοράς βιοαερίου σε περιφερειακό επίπεδο – εμπόδια και προοπτικές» είναι:
•η ανάδειξη των πολλαπλών πλεονεκτημάτων της ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου και της υλοποίησης έργων σε τοπικό επίπεδο (ενεργειακά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά),
•η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων κυρίως μεταξύ εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, φορέων, ειδικών σε θέματα τεχνολογίας, διαμορφωτών πολιτικής, χρηματοπιστωτικών οργανισμών, επενδυτών και του ιδιωτικού τομέα για την ενεργειακή αξιοποίηση βιοαερίου και την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης και χρηματοδότησης,
•ο προσδιορισμός των σημαντικότερων εμποδίων για την υλοποίηση τέτοιων σχημάτων, και κυρίως η εστίαση σε μη τεχνολογικά θέματα, όπως τα θεσμικά και οικονομικά εμπόδια,
•η προώθηση νέων ιδεών και κατευθύνσεων για μελλοντικές δράσεις, χάραξη πολιτικής και ανάληψη πρωτοβουλιών, κυρίως σε τοπικό επίπεδο και η πρόταση λύσεων (οδικός χάρτης),
•η προώθηση του διαλόγου σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση όλων εκείνων των παραγόντων για την επιτυχή κατασκευή και λειτουργία μονάδων βιοαερίου σε τοπικό επίπεδο.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ, κ. Χ. Σπυροπούλου, τηλ. 210 6603291, φαξ 210 6603305, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
10 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»