Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ για το πετσόκομμα της Αγροτικής σύνταξης

Το «πετσόκομμα» κι αυτής ακόμα της εξευτελιστικής σύνταξης του ΟΓΑ, των 360 ευρώ/μήνα, από την αντιδραστική και αντιλαϊκή  συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σπρώχνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αγρότες σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, δεν πρέπει να περάσει. Η ανελέητη απανθρωπιά που  προωθείται, είναι η μείωση κατά 30 ευρώ της κατώτατης αγροτικής σύνταξης των 360 ευρώ και, ταυτόχρονα, καταργούνται η 13η και η 14η αγροτική σύνταξη. Η συνολική μείωση ξεπερνάει το 21% και η συνολική χρονιάτικη απώλεια ανέρχεται στα 1080 ευρώ!
Αυτή η δραστική περικοπή στην πιο ισχνή – φιλοδώρημα- σύνταξη που υπάρχει, την  αγροτική, δείχνει τη ληστεία της ζωής των φτωχών, από τρόικα - ΕΕ - τρικομματική κυβέρνηση.  Δείχνει ακόμα  τη βαρβαρότητα και σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Αφού οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν θα μπορούν, πλέον, να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης, σε φαΐ,  φάρμακο και  ιατρικές εξετάσεις.
Έτσι φτιάχνουν τους σύγχρονους «Καιάδες» για την εξόντωση όσων πρόλαβαν να πάρουν σύνταξη, ακόμη και αν αυτή είναι 360 ευρώ/μήνα! που τη  μειώνουν δραστικά!   ΝΤΡΟΠΗ  ΤΟΥΣ!!!
Η ΠΑΣΥ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά ν' αντιδράσει αγωνιστικά, άμεσα, μαζικά και δυναμικά, στη νέα κυβερνητική επιδρομή. Να συντονιστεί  με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους άλλους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ και τη νεολαία να μπει στον αγώνα, απαιτώντας μαζί και  τα ιδιαίτερα αγροτικά αιτήματα:
* Καμιά μείωση στις αγροτικές συντάξεις, αλλά αύξηση τους.
* Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ το «χαράτσι» της ΔΕΗ για τ' ακίνητα, τα «εισιτήρια» στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ούτε συμμετοχή στα φάρμακα και όλα τα άλλα «χαράτσια».
* Να καταργηθούν όλες οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις εισφορές του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ και να μπει φρένο στις  νέες που ετοιμάζονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».