Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης μιας έκτασης 5 στρεμμάτων στην περιοχή της Χρυσαλλίδας του Δήμου Αγιάς. Αυτό έγινε γνωστό καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Προστασία – Αναβάθμιση περιοχής Χρυσαλλίδας Δήμου Αγιάς», προϋπολογισμού 350.000,00€ (με ΦΠΑ). «Με την υλοποίηση του έργου αυτού παραδίδεται ένας περιβαλλοντικά αναβαθμισμένος χώρος για την Αγιά, ασφαλής, εύχρηστος και φιλικός, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Η ανάπλαση αυτή σε ένα χώρο που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αδιαμόρφωτος, εντάσσει την όλη περιοχή αρμονικά στο αστικό τοπίο δίνοντας παράλληλα και μια νέα οντότητα στο Πολιτιστικό Κέντρο Χρυσαλλίδα. Με την κατασκευή του έργου αυτού, όπως και των υπολοίπων έργων του ΕΣΠΑ στο Δήμο Αγιάς, διαχέεται κοινοτικό χρήμα στην τοπική αγορά και ενισχύονται θέσεις εργασίας, σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή για τη χώρα», τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες τις αιρετής Περιφέρειας για τη συνεργασία και τη γρήγορη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών δήλωσε: «Πρόκειται για μια παρέμβαση η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αγιάς και αποτελεί συνέχεια του πολιτιστικού κέντρου Χρυσαλλίδα. Η μελέτη εφαρμογής προβλέπει τη χρήση νέων τεχνολογιών στο έργο, ώστε να επιτευχθεί η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Το έργο αυτό αποτελεί κομμάτι ενός πλέγματος παρεμβάσεων που υλοποιούνται σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αγιάς δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και αναβαθμίζοντας αισθητικά το τοπίο».
Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και κύριος του έργου ο Δήμος Αγιάς. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης που προέκυψε από δοεξαχθέντα διαγωνισμό είναι 297.500 ευρώ και μετά την έγκριση αυτή, ξεκινάνε από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής  Σύμβασης για την υλοποίηση. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η ένταξη του στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον 3ο/2012.
Το έργο αφορά στην προστασία- περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής Χρυσαλλίδας της Κοινότητας Αγιάς του Δήμου Αγιάς, έκτασης 5.182,72τ.μ. Το έργο εντάσσεται στα έργα  περιβαλλοντικής αναβάθμισης περιοχών σε οικισμούς της Θεσσαλίας. 

Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
- εκσκαφή σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες σε διάφορα βάθη ανάλογα με την εργασία,
- κατασκευή στρώσης από σκυρόδεμα C12/15, όπου εδράζονται τα δάπεδα,
- επανεπίχωση των σκαμμάτων με χρήση κατάλληλων προϊόντων εκσκαφής,
- τοποθέτηση κρασπέδων,
- επίστρωση με διάφορα υλικά,
- εγκατάσταση φυτικής γης και φυτικού υλικού,
- εγκατάσταση φωτισμού,
- εγκατάσταση συστήματος άρδευσης
- την τοποθέτηση κάδων, καθιστικών και άλλων στοιχείων εξοπλισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 16.58
Πανσέληνος
1905
Η ελληνική δύναμη που ήταν εγκατεστημένη στην λίμνη των Γιαννιτσών προσβάλλει βουλγαρική συμμορία, μέσα στο Αρχοντικό.
1942
Οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ελευθερία και ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»