Προς την ολοκλήρωσή του βαίνει ένα σημαντικό έργο πολιτισμού για τη Νέα Ιωνία Βόλου. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Προμήθεια Εξοπλισμού Αίθουσας και Σκηνής Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας», προϋπολογισμού 103.374,00 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 ευρώ και βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης, καθώς απ’ τον Ιούλιο 2012 έχει υπογραφεί η σύμβαση και για τα υπόλοιπα 396.626 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών για την αποπεράτωση της αίθουσας θεάτρου 350 θέσεων στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Υλοποιούμε σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου ένα σημαντικό έργο Πολιτισμού για τη Νέα Ιωνία. Με την αποπεράτωση της αίθουσας του θεάτρου και την προμήθεια του απαραίτητου για τη λειτουργία του εξοπλισμού, ολοκληρώνεται το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου, που βρίσκεται στο Άλσος της Νέας Ιωνίας. Στόχος μας είναι να  συμπληρωθεί και να αναβαθμιστεί αυτό το κέντρο σύγχρονου πολιτισμού, το οποίο απευθύνεται όχι μόνο στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, αλλά προσελκύει μόνιμα επισκέπτες και καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η Θεσσαλία είναι πρωτοπόρος στον πολιτισμό όπως επίσης ότι οι πολίτες στην Ελληνική Περιφέρεια διψούν για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει την διέξοδο στην πολύπλευρη κρίση που περνά η χώρα μας».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης ανέφερε τα εξής: «Η ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου πολιτισμού αναμένεται να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα στην πόλη, όσον αφορά την λειτουργία ενός σύγχρονου κλειστού χώρου για τη φιλοξενία θεατρικών και γενικότερα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι να αποδοθεί ολοκληρωμένη στην πόλη και τους κατοίκους της η υποδομή στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, σε συνδυασμό με τον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Άλσους «Ανδρέας Βαλαχής», ιδιαίτερα μετά και τις εργασίες εξωραϊσμού που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μέσα απ’ τη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου και την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προσπαθούμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες».
Ο εξοπλισμός αφορά σε προμήθεια των απαραίτητων συστημάτων για την λειτουργία της αίθουσας θεάτρου 350 θέσεων στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, μίας νέας πολιτιστικής υποδομής για την πόλη του Βόλου. Συγκεκριμένα πρόκειται να παραληφθεί ηχητικό σύστημα και σύστημα αναγγελίας κοινού, σύστημα video relay, συνεδριακό σύστημα, οπτικοακουστικό σύστημα, σύστημα ενδοσυνεννόησης, εξοπλισμός σκηνής και καλωδιώσεις.
Φορέας Υλοποίησης της Πράξης, είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου, η οποία  θα προχωρήσει, μετά την προέγκριση που δόθηκε, σε διαδικασίες για υπογραφή των συμβάσεων, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».