Σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας στο Δήμο Σοφάδων και συγκεκριμένα στην τ.κ Φίλιας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι από την πρώτη στιγμή έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ενημερώσαμε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, κλιμάκιο του οποίου μετέβη προχθές στην περιοχή και έκανε αυτοψία στο χώρο που διέμεναν οι ασθενείς και προχώρησε σε εξέταση όσων διέμεναν μαζί τους. Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα τα οποία και αντιμετωπίζονται από το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Τα κρούσματα αφορούν όλα μετανάστες και όπως μας ενημέρωσε  το ΚΕΕΛΠΝΟ, έφεραν τη νόσο μαζί τους από την χώρα καταγωγής τους, μιας και η νόσος δεν ενδημεί στην Ελλάδα.
Από τις διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει από τις υπηρεσίες υγείας κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Σοφάδων, από τον Μάιο είχαμε ξεκινήσει ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλα τα κρίσιμα σημεία, στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Το ίδιο θα επαναλάβουμε και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και ό,τι άλλο μέτρο χρειαστεί σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.


Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων
Τρίγκας Ηλίας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.44
Δύση: 16.59
Σελήνη
17 ημερών
1943
Τα χιτλερικά στρατεύματα εκτελούν 1.048 κατοίκους των Καλαβρύτων και των γειτονικών χωριών, πολλά από τα οποία πυρπολούν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»