Η σαρωτική επίθεση του μνημονιακού κατεστημένου εναντίον των κοινωνικών κεκτημένων και της υγείας του λαού μας δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση.
Σαν συνέχεια της κυβερνητικής αδιαλλαξίας και της κυνικής ομολογίας του υφυπουργού υγεί-ας ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, οι εργαστηριακοί ιατροί αποφάσισαν να προβούν σε πενθή-μερη επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από 8 έως 12 Οκτωβρίου,  διεκδικώ-ντας το αυτονόητο: να αμείβονται για τις υπηρεσίες τους και να τους καταβληθούν όσα επί χρόνια τους οφείλονται γι αυτές.

Η οφειλή εκατομμυρίων ευρώ του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς για τις υπηρεσίες προηγουμέ-νων ετών συνιστά όχι μόνο κατάφωρη αθέτηση των υποχρεώσεών του προς αυτούς αλλά και αθέτηση των αυτονόητων υποχρεώσεων του προς τους ασφαλισμένους και κάκι-στη διαχείριση ή και κατάχρηση των ασφαλιστικών τους εισφορών.
•    Η μη πληρωμή και παρακράτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς σε συνδυασμό με
•    Την αυθαίρετη ενσωμάτωση του ασφαλιστικού μας ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, το χάος των ελλειμμάτων του οποίου θα εξαφανίσει και τα τελευταία υπολείμματα της ήδη λε-ηλατημένης περιουσίας του, χωρίς κάποιο θετικό για τον ΕΟΠΥΥ αποτέλεσμα παρά μόνο λίγο επιπλέον χρόνο για τους κυβερνητικούς ολετήρες
•    Την συρρίκνωση και αποσάθρωση του ΕΣΥ και τη δραματική μείωση των αποδοχών των γιατρών του
Είναι εγκαιροφλεγείς βόμβες στα θεμέλια της δημόσιας υγείας και υπονομεύουν εκ βάθρων ολόκληρο το οικοδόμημα της υγείας και των κοινωνικών κεκτημένων του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει και να αποδεχθεί ότι έργο της δεν είναι η κατά γράμμα εφαρμογή των οδηγιών της τρόικας αλλά η εξεύρεση και διεκδίκηση λύσεως χωρίς την οικο-νομική και φυσική εξόντωση του ελληνικού λαού και χωρίς απεμπόληση του εθνικού μας πλούτου και κυριαρχίας.

 

ΔΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Κώστας Καρδαράς

ΟΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ


Τάκας Κωνσταντίνος

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Σελήνη
18 ημερών
1502
Με συνθήκη μεταξύ Βενετίας και Τουρκίας, η Πελοπόννησος περιέρχεται στην Τουρκία.
1821
Ανεπιτυχής επίθεση των Ελλήνων επαναστατών στο Ναύπλιο.
1943
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την παραδίδουν στις φλόγες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»