Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ΡΟΜΑ στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου «Έργα Αναβάθμισης Περιοχής ΡΟΜ στη Νέα Σμύρνη» προϋπολογισμού 250.000  ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων, της συνοικίας των ΡΟΜΑ της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων. Το έργο αυτό περιλαμβάνει βασικές υποδομές απαραίτητες για τη καλυτέρευση της καθημερινότητάς των κατοίκων, την αναβάθμιση του αστικού τοπίου, και την προστασία του περιβάλλοντος».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης δήλωσε τα εξής: «Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ν. Σμύρνης που φιλοξενεί τους ΡΟΜα πληθυσμούς, σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και υλοποιούμε σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που θα δώσουν λύσεις – ανάσα για τους ανθρώπους της περιοχής. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία, αλλά και το επίπεδο της συνεργασίας προς όφελος των ΡΟΜΑ  δημοτών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής»
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Λαρισαίων, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον 08ο /2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Με την υλοποίηση της πράξης επιτυγχάνεται βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής των κατοίκων, αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, ενίσχυση της ψυχικής ηρεμίας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, δημιουργία νέων υπαίθριων παιδικών χαρών, βελτίωση του μικροκλίματος καθώς και βελτίωση των προσβάσεων και της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας των κατοίκων. Το έργο εντάσσεται στα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης περιοχών Θεσσαλίας που κατοικούν ΡΟΜΑ.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά σε παρεμβάσεις στη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, και ειδικότερα :
1. Κατασκευή με σκυρόδεμα μικρού πλάτους ανώνυμου οδού, παράπλευρο του ΟΣΕ και ανακατασκευή τμήματος οδού Βοιωτίας.
2. Κατασκευή τοιχείου από σκυρόδεμα με οπλισμό στον Ανώνυμο δρόμο που βρίσκεται κάτω από την ΠΕΟ για στήριξη του πρανούς .
3. Μερική ανακατασκευή παιδικής χαράς στη πλατεία Αγ. Δημητρίου και αναβάθμιση φωτισμού στο ΚΧ 1092.
4. Κατασκευή παιδικής χαράς στο ΟΤ 1067 και φωτισμού
5. Συμπλήρωση φωτισμού σε διάφορες οδούς της συνοικίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.32
Νέα Σελήνη
1827
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν την τουρκική φρουρά στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος.
1913
Το υδροπλάνο "Ναυτίλος" ρίχνει 4 χειροβομβίδες σε τουρκικό ναύσταθμο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»