Σε διαγωνισμό νέων σχεδιαστών κοσμημάτων στην Αγία Πετρούπολη

Η μαθήτρια του τμήματος κοσμήματος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου Έλενα Ερίσοβα απέσπασε το 3ο διεθνές βραβείο στον τομέα του παραγωγικού κοσμήματος, στον 10ο διεθνή διαγωνισμό “ΙΜAGE AND FORM” που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το κόσμημά της διακρίθηκε ανάμεσα σε 80 κοσμήματα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, από τα 400 περίπου που υποβλήθηκαν συνολικά απ’ όλο τον κόσμο!
Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της σύνθεσης της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, στην επιτροπή συμμετείχαν, εκτός από την επιμελήτρια-επικεφαλής της συλλογής κοσμημάτων του μουσείου Ερμιτάζ (Αγία Πετρούπολη), η manager του μουσείου Ερμιτάζ, διευθυντές μουσείων από ΗΠΑ, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία και Φινλανδία, ιστορικοί τέχνης και καθηγητές σχολών Καλών Τεχνών απ’ όλο τον κόσμο!
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανακάλυψη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών που θα προωθηθούν σε Ρωσικές εταιρίες κατασκευής κοσμημάτων. Το forum περιελάμβανε το διεθνή διαγωνισμό νέων σχεδιαστών “IMAGE AND FORM”, την έκθεση σχεδίων και κοσμημάτων που παρουσιάστηκαν σ’ αυτόν, συμπόσια για την τέχνη και την επιχειρηματικότητα στον τομέα του κοσμήματος, διαλέξεις, σεμινάρια και συζητήσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, ιστορικών τέχνης και εκπαιδευτικών.
Εξάλλου, η μαθήτρια του τμήματος κοσμήματος Γραμματίκα Μαρία, απέσπασε τον 5ο έπαινο στον 23ο Πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος «ΚΟSMIMA 2012» σε συνεργασία με την HELEXPO A.E, με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος. Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Οι διακρίσεις των σπουδαστών αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο σπουδών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, που αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.32
Νέα Σελήνη
1827
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν την τουρκική φρουρά στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος.
1913
Το υδροπλάνο "Ναυτίλος" ρίχνει 4 χειροβομβίδες σε τουρκικό ναύσταθμο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»