Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Καρδίτσας. Στη συνεδρίαση τονίστηκε η αποφασιστικότητα των μελών της νεοεκλεγείσας Νομαρχιακής Επιτροπής να πάρουν πρωτοβουλίες και δράσεις που σκοπό θα έχουν αφενός την σθεναρή αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις ευλογίες της τρόικα αλλά και στην ανακούφιση των ολοένα και διευρυνόμενων ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σημειώθηκε η ραγδαία φθορά του πολιτικού συστήματος, έπειτα ειδικά από την αποκάλυψη της απόκρυψης  της «λίστας Λαγκάρντ» από τους υπουργούς Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος) που επέβαλαν και εφάρμοσαν το Μνημόνιο της πείνας στον ελληνικό λαό.

Από αυτή την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου εξελέγη η πενταμελής γραμματεία της παράταξης με βάση συγκεκριμένες προτεραιότητες όπως αυτές συμφωνήθηκαν: α) το άπλωμα των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλα τα χωριά του νομού και τις γειτονιές της Καρδίτσας, β) την συγκρότηση και ενίσχυση, αναζωογόνηση συλλογικοτήτων αλληλεγγύης που δρουν στην πόλη της Καρδίτσας καθώς και γ) την αταλάντευτη υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διαμόρφωση ενός άλλου συνδικαλιστικού κινήματος, κομματικά αυτόνομου και μαχητικού.

Με βάση τις παραπάνω προτεραιότητες τα μέλη της πρώτης Γραμματείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ είναι τα εξής:
Συντονιστής: Αναστασόπουλος Στέλιος
Αναπληρωτής Συντονιστής: Βαρελάς Βάιος
Υπεύθυνος Οργανωτικού: Τσιαμαντάς Ηλίας
Υπεύθυνος για την Αλληλεγγύη και τα Κινήματα: Μπεμπές Παύλος
Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού: Καραμάνης Κώστας

Στην επόμενη συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί ο ορισμός υπευθύνων μελών της ΝΕ για τους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Αυτοδιοίκησης, των Αγροτικών θεμάτων, του Περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των Ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και του Πολιτισμού-Αθλητισμού. Οι υπεύθυνοι θα συγκροτήσουν, σε συνεργασία με την Γραμματεία, σχετικές επιτροπές με μέλη της τοπικής οργάνωσης που έχουν την γνώση, το ενδιαφέρον και την αποφασιστικότητα να δραστηριοποιηθούν προς όφελος της καρδιτσιώτικης κοινωνίας που χειμάζεται, κι αυτή, από τη Μνημονιακή πολιτική και τα απότοκά της. Με συνεχή στήριξη στο κοινοβουλευτικό έργο του βουλευτή αλλά και με την συνεχή παρουσία της παράταξης μέσα στα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Το παρών στην πρώτη αυτή σύσκεψη έδωσε ο βουλευτής Νίκος Μιχαλάκης καθώς και μέλη της νεοσυσταθείσας Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας.
Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Γραμματείας θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα ενώ στην επόμενη ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής, εκτός από την ανάληψη των καθηκόντων θα δρομολογηθεί και η μεγάλη ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καρδίτσας. Η συνέλευση αυτή θα γίνει στα πλαίσια ανάδειξης αντιπροσώπων από το νομό μας για την πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές του Νοεμβρίου και θα οδηγήσει σε διαδικασίες μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε κόμμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
25 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»