Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Rigoleur είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας. Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε στον Γάλλο Πρόξενο ότι «η Θεσσαλία διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να την αναδείξουν ως σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο στερέωμα όπως: τους ορεινούς όγκους, τα νησιά των Β. Σποράδων, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα παράλια, το Πήλιο, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, κ.α.». Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό σχέδιο της Περιφέρειας για τα υποβρύχια μουσεία και τον καταδυτικό τουρισμό, για το οποίο ο κ. Le Rigoleur έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Είμαστε σε μια διαρκή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν υπήρχε έως σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι και να απορροφήσουμε ένα σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, με ιδιαίτερα οφέλη για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Στη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε την Πρόξενο για τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσσαλίας και έδωσε έμφαση στα εξαιρετικής ποιότητας γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα ζητώντας τη συνδρομή του Προξενείου για την προώθησή τους στη Γαλλική αγορά. «Η Θεσσαλία παράγει εξαιρετική ποιότητας προϊόντα όλων ειδών, προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, τα οποία αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Συζήτηση έγινε επίσης για θέματα προώθησης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων όπως και θέματα εμπορίου, ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέμεινε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης του πανεπιστημίου και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία. Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα μεταπτυχιακά και ερευνητικά προγράμματα που υλοποιεί το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με γαλλικά πανεπιστήμια.
Στη συνάντηση με τον κ. Christophe Le Rigoleur συζητήθηκαν και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας με κυριότερο την οικονομία. Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος σ’ αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση τόνισε: «Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται ο ευρωπαϊκός Νότος πληρώνει την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Οι χώρες του Νότου πρέπει να συμμαχήσουν και να ενισχυθούν από τον Βορρά αλλιώς η κρίση θα χτυπήσει σύντομα και την πόρτα τους με ολέθρια αποτελέσματα. Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε κοινωνική με αποτέλεσμα να απειλείται ο κοινωνικός ιστός αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος. Χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια πολιτική λύση γιατί οτιδήποτε άλλο εφαρμόστηκε έχει εξαντλήσει τις αντοχές τις κοινωνίας. Η Έλληνες και οι Γάλλοι είμαστε λαοί με πολλά κοινά χαρακτηριστικά και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όπως άλλωστε το κάναμε και στο παρελθόν για να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να φύγουμε από αυτό το τέλμα».
Απ’ την πλευρά του ο Γάλλος Πρόξενος κ. Le Rigoleur σε άπταιστα ελληνικά δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που επισκέπτεται για πρώτη φορά ως Πρόξενος τη Θεσσαλία σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον περιφερειάρχη με πολλές λεπτομέρειες για την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στην περιοχή, για τις δυνατότητες και τα πλεονέκτημα που διαθέτει, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει. Η Περιφέρεια Θεσσαλία εμφανίζει μια ιδιαίτερη δυναμική, με ανεπτυγμένη οικονομική δραστηριότητα, παρόλο που όπως όλοι γνωρίζουμε η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολη. Μας δόθηκε επίσης η ευκαιρία να συνομιλήσουμε για πιθανές συνεργασίες στο μέλλον αλλά και τη συνεισφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου στα τοπικά δρώμενα. Για εμάς η παρουσία του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική και εκφράζει τη σημασία που δίνει η Γαλλία στη Θεσσαλία γενικότερα. Στόχος μας είναι να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο γιατί το Ινστιτούτο ενσαρκώνει την παρουσία της χώρας μου στην περιοχή».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 18.04
Σελήνη
25 ημερών
1822
Στον Μητροπολιτικό ναό της Νάουσας ο Ζαφειράκης υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ολοκληρώνει την κατάληψη του χωριού Πέστανι.
1959
Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»