Το «πετσόκομμα» κι αυτής ακόμα της εξευτελιστικής σύνταξης του ΟΓΑ, των 360 ευρώ/μήνα, από την αντιδραστική και αντιλαϊκή  συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σπρώχνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αγρότες σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, δεν πρέπει να περάσει. Η ανελέητη απανθρωπιά που  προωθείται, είναι η μείωση κατά 30 ευρώ της κατώτατης αγροτικής σύνταξης των 360 ευρώ και, ταυτόχρονα, καταργούνται η 13η και η 14η αγροτική σύνταξη. Η συνολική μείωση ξεπερνάει το 21% και η συνολική χρονιάτικη απώλεια ανέρχεται στα 1080 ευρώ!
Αυτή η δραστική περικοπή στην πιο ισχνή – φιλοδώρημα- σύνταξη που υπάρχει, την  αγροτική, δείχνει τη ληστεία της ζωής των φτωχών, από τρόικα - ΕΕ - τρικομματική κυβέρνηση.  Δείχνει ακόμα  τη βαρβαρότητα και σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Αφού οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν θα μπορούν, πλέον, να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης, σε φαΐ,  φάρμακο και  ιατρικές εξετάσεις.
Έτσι φτιάχνουν τους σύγχρονους «Καιάδες» για την εξόντωση όσων πρόλαβαν να πάρουν σύνταξη, ακόμη και αν αυτή είναι 360 ευρώ/μήνα! που τη  μειώνουν δραστικά!   ΝΤΡΟΠΗ  ΤΟΥΣ!!!
Η ΠΑΣΥ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά ν' αντιδράσει αγωνιστικά, άμεσα, μαζικά και δυναμικά, στη νέα κυβερνητική επιδρομή. Να συντονιστεί  με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους άλλους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ και τη νεολαία να μπει στον αγώνα, απαιτώντας μαζί και  τα ιδιαίτερα αγροτικά αιτήματα:
* Καμιά μείωση στις αγροτικές συντάξεις, αλλά αύξηση τους.
* Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ το «χαράτσι» της ΔΕΗ για τ' ακίνητα, τα «εισιτήρια» στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ούτε συμμετοχή στα φάρμακα και όλα τα άλλα «χαράτσια».
* Να καταργηθούν όλες οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις εισφορές του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ και να μπει φρένο στις  νέες που ετοιμάζονται.
ΜΠΛΟΚΟ   ΣΤΑ   ΜΕΤΡΑ   ΠΟΥ   ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ   ΤΟ   ΛΑΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
25 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»