Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε,
αγαπητοί συνάδελφοι, συμπολίτες
Λόγω του φρικτού γεγονότος και της μεγάλης απώλειας του προέδρου μας θα μιλήσω εγώ ως Αντιπρόεδρος και ως πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ. - Πρώτα όμως θα πω δύο λόγια για τον πρόεδρό μας προς τιμήν του. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή που τον γνώριζες καταλάβαινες πως είχε ιδιαίτερες αρετές, καλοσύνη, ταπεινότητα, αγνότητα. Ο χαμογελαστός Άνθρωπος. Αυτό το χαμόγελο ζήλεψε ο Θεός και τον πήρε κοντά του ως Άγγελο. Το κενό που άφησε πίσω του μεγάλο και αναντικατάστατο. Έφυγε ο συνάδελφος, ο φίλος, ο αδελφός. Όμως πάντα θα υπάρχει μέσα στην καρδιά μας και θα είναι κοντά μας γιατί οι άνθρωποι που αγαπάμε πολύ ζούνε αιώνια μέσα μας. Αυτός ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ.
Τι σημαίνει η λέξη ΔΗΚΕΠΑ: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παλαμά. Η συγκεκριμένη Επιχείρηση προέκυψε από την συγχώνευση των Επιχειρήσεων ΔEΠΑΚΑ του πρώην Δήμου Παλαμά και ΔΗΚΕΣΕ του πρώην Δήμου Σελλάνων κατά τις διατάξεις του ν.3852/2010-άρθρο 109 του Καλλικράτη. Σκοπός της επιχείρησης είναι η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη της τρίτης ηλικίας και μόνη της δομή είναι η Βοήθεια στο Σπίτι. Η συγχώνευση έγινε στις 24/05/2011. Ορίστηκα ως πρόεδρος της επιχείρησης από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο. Ένα πόστο δύσκολο- αλλά ο καθένας μας φαίνεται πως αντέχει στα βαθειά. Παρέλαβα μια επιχείρηση χαώδεις - χρεοκοπημένη και έρμαια των δύσκολων συνθηκών του Καλλικράτη. Η επιχείρηση για έναν ολόκληρο χρόνο επιβίωσε χωρίς καμία χρηματοδότηση, με χρέος 50.000,00 ευρώ και ταμείο μηδέν. Με τις δικές μου γνωριμίες λόγω του επαγγέλματός μου, την βοήθεια του Δημάρχου και μερικών Συμβούλων της πλειοψηφίας και μειοψηφίας, καθώς και των εργαζομένων καταφέραμε το ακατόρθωτο. Πήραμε Ασφαλιστική ενημερότητα και επιδοτηθήκαμε από το πρόγραμμα της περιφέρειας για την συνέχιση της Βοήθειας στο Σπίτι και εξασφαλίσαμε την εργασία επτά ατόμων . Μάλιστα ήμασταν από τους πρώτους Δήμους που πήραμε την επιδότηση. Οι συνθήκες αβάστακτες στην επιχείρηση - Συγχώνευση των δύο Βοήθεια στο Σπίτι Παλαμά - Σελλάνων. Αποφάσεις ΦΕΚ -πρόγραμμα δράσης - ΟΕΥ- συμβάσεις εργαζομένων -Λογιστικό πρόγραμμα ανύπαρκτο και τέλος το σπουδαιότερο: Για πρώτη φορά η επιχείρηση μπήκε σε προσυμβατικό έλεγχο μέχρι και στις 31/12/2011. Τρέξιμο αχαλίνωτο και ώρες ατελείωτες.
Μετά απ’ όλα αυτά καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χρηματοδότηση του Δήμου ήρθε στις 19/12/2011. Η επιχείρηση μπήκε σε μια σειρά: Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, το παλιό χρέος μπήκε σε ρύθμιση και πληρώθηκαν όλες οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καθώς και όποιο άλλο χρέος υπήρχε από προμηθευτές. Μάλιστα για όλα αυτά καλέσαμε και τους Ορκωτούς Λογιστές για να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο.
Ως πρόεδρος χρειάστηκε να πάρω αποφάσεις. Με μεγάλο ρίσκο και δικιά μου ευθύνη για τις συμβάσεις των εργαζομένων οι οποίες τις είχαν λάθος και κινδύνευαν να χάσουν την εργασία τους.
Σήμερα η επιχείρηση μετά από σκληρή δουλειά και μεγάλο Αγώνα είναι ΜΟΝΟ ΥΓΙΗ και έχει πλήρη διαφάνεια. Μάλιστα προβήκαμε και στην πρόσληψη άλλων τριών εργαζομένων ΑΜΕΑ μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης καθώς και να προσφέρουμε έργο απασχόλησης εργαζομένων. Δηλαδή η ΔΗΚΕΠΑ σήμερα απασχολεί 11 εργαζόμενους. Το μόνο που μας θλίβει πολύ είναι ότι για 2012 το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έστειλε ούτε ένα ευρώ για τις εργαζόμενες στην Βοήθεια στο σπίτι και έχουν την μόνη και αποκλειστική ευθύνη για αυτό.
Όμως ο αείμνηστος Πρόεδρός μας και ο Δήμαρχός μας έβαλαν και εδώ ένα μικρό λιθαράκι από χρήματα του ΔΗΜΟΥ πλήρωσαν τον μισθό τους για ένα μήνα καθώς και πληρώθηκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι 31/7/2012 για να έχουν οι εργαζόμενοι την ασφάλεια τους και να μην ξαναβρεθεί η επιχείρηση σε χαώδη κατάσταση πάλι. Το παλαιό χρέος της ρύθμισης έφτασε στο τέλος του. Έμεινε μόνο μια τελευταία δόση.
Εγώ ως αντιπρόεδρος θέλω να ευχαριστήσω το καταπληκτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΠΑ που σε όλα τα δύσκολα έδινε πάντα λύσεις. Άσχετα που κάποιοι πολύ λίγοι στο επίπεδό τους και για το θεαθήναι προσπάθησαν να αμαυρώσουν την επιχείρηση. Αλλά δεν τα κατάφεραν. Ακόμα θα ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας για όλη την βοήθεια που παρείχε στην επιχείρηση και εύχομαι και επιβάλλεται να το συνεχίσει παρόλη την δύνη της οικονομικής κρίσης. Όσο για την πολιτεία που είναι απούσα σε όλη της το μεγαλείο. Είναι μεγάλη ντροπή να έχουν απλήρωτο το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Διότι οι εργαζόμενες προσφέρουν λειτούργημα κάτω από δύσκολες συνθήκες για την περίθαλψη της ημερήσιας φροντίδας των ηλικιωμένων. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και την ελάσσονα και την μείζονα πλειοψηφία που είναι πάντα δίπλα μας και βοηθάνε σε ό,τι χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης. Γιατί όταν το παιχνίδι είναι ομαδικό και συλλογικό όλα αντιμετωπίζονται και λειτουργούν άψογα.
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι η επιχείρηση σύντομα με το νέο Πρόεδρο θα ασκήσει και άλλες δράσεις έτσι ώστε να έχει κάποια έσοδα για να αντιμετωπίζει τις οικονομικές δυσκολίες λόγω της αφάνειας του κράτους.

ΜΕ ΤΙΜΗ
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 18.04
Σελήνη
25 ημερών
1822
Στον Μητροπολιτικό ναό της Νάουσας ο Ζαφειράκης υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ολοκληρώνει την κατάληψη του χωριού Πέστανι.
1959
Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»