Σε προχωρημένες συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank. Στη συμφωνία ενδέχεται, μάλιστα, να περιλαμβάνεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι δύο τράπεζες αναμένεται να εκδώσουν εντός της ημέρας σχετική ανακοίνωση, στην οποία θα επιβεβαιώνουν τη διεξαγωγή των συζητήσεων.
Υπό το φως της νέων αυτών εξελίξεων στον τραπεζικό χώρο, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε νωρίτερα την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, από σήμερα 5 Οκτωβρίου και έως ότου οι δύο τράπεζες ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Επίσης, αναστέλλεται προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των ΕΤΕ και Eurobank, καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.
Η μετοχή της Eurobank βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως 9%, ενώ κέρδη άνω του 5% κατέγραφε και ο τίτλος της ΕΤΕ. Πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Εθνικής βρισκόταν στα 2,10 ευρώ με άνοδο 4,48%, ενώ είχαν διακινηθεί 2.210.310 μετοχές. Η μετοχή της Eurobank σημείωνε άνοδο 5,50%, στα 1,15 ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 1.493.251 μετοχές.

Πηγή “naftemporiki.gr”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
8 ημερών
1821
Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.
1826
Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1941
Αποσπάται από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως η γερμανική σημαία από τους Έλληνες φοιτητές Απόστολο Σάντα και Μανώλη Γλέζο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.