Ερώτηση προς τους Αντιπεριφερειάρχες Λάρισας και Μαγνησίας, κ.κ. Καραλαριώτου και Κοπάνα, κατέθεσε ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», με αφορμή τις τέσσερις συνολικά πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, στις Π.Ε. Μαγνησίας (Πλάτανος Αλμυρού και Ν. Αγχίαλος) και Λάρισας (χώρος αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών Δ. Λαρισαίων). Στην ερώτησή του, ο κ. Πουλάκης επισημαίνει ότι η σύμπτωση τεσσάρων σημαντικών εστιών φωτιάς την ίδια μέρα σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελεί απλώς την αφορμή για να εξεταστούν δύο ζητήματα, των οποίων η επικαιρότητα δυστυχώς θα επανέρχεται, κάθε φορά που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι είτε με αστικές είτε με αγροτικές είτε με δασικές πυρκαγιές, και συγκεκριμένα : Αφενός μεν την κατάσταση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το κατά πόσο η Περιφέρεια είναι σε θέση να εκπληρώσει αποτελεσματικά τον επιτελικό ρόλο που της ανατίθεται βάσει του «Καλλικράτη» και των προγενέστερων νόμων σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστροφών και εκτάκτων αναγκών, τόσο για λόγους έλλειψης προσωπικού και οικονομικών πόρων, όσο και για λόγους θεσμικής επικάλυψης αρμοδιοτήτων, αφετέρου δε την περιφρούρηση των υπαρχουσών δομών και υπηρεσιών και περαιτέρω ενίσχυσή τους, σε αντίθεση με τις επιταγές της τρόικας και της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο κ. Πουλάκης υπενθυμίζει στην ερώτησή του ότι μόλις πριν λίγες μέρες, στις 2/10, έλαβε χώρα στα Τρίκαλα πανθεσσαλική διαμαρτυρία των πυροσβεστών, με την οποία επισήμαναν – επιδίδοντας μάλιστα και σχετικό ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη – ότι αμείβονται με χαμηλούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας τους και κατήγγειλαν επίσης ότι αυτή την περίοδο λήγουν και οι συμβάσεις για 1.700 Πυροσβέστες 5ετούς απασχόλησης που είναι αναγκαίοι λόγω εμπειρίας στο Πυροσβεστικό Σώμα και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη από πλευράς κυβέρνησης για ανανέωση των συμβάσεων αυτών.
Βάσει αυτών, ο κ. Πουλάκης ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες εάν έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα όχι μόνο για τις δασικές, αλλά και για τις αστικές και αγροτικές πυρκαγιές, σε τι κατάσταση βρίσκονται από πλευράς προσωπικού και υποδομών οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και, επιπλέον, ποια η στάση της Περιφερειακής Αρχής έναντι των αιτημάτων των πυροσβεστών και των προβλημάτων και αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή της Θεσσαλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
9 ημερών
1821
Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.
1826
Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1941
Αποσπάται από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως η γερμανική σημαία από τους Έλληνες φοιτητές Απόστολο Σάντα και Μανώλη Γλέζο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.